fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

10 päivää Espanjaa – Osa 2

Akikuvaa.comPerjantaina päätettiin lähteä katsomaan Juzcar nimistä pientä kylää vuoristoon. Pointti tässä oli se, että kyseessä on 200 asukkaan kylä, jonka Sony maalautti vuonna 2011 Smurffit 3D-leffan promona täysin siniseksi. Sopimukseen kuului valkoisen alkuperäisen värin palauttaminen kun pr-työ on ohi, mutta kylän asukkaat eivät sitä halluneetkaan. Syy tähän on selvä. Aikaisemmin kylässä oli vieraillut noin 80 turistia vuodessa (niistäkin luultavimmin 79 vahingossa sinne eksyneitä), mutta nyt vuoden 2011 jälkee kylässä on käynyt yli 200,000 vierailijaa.

Aamupäivällä startattiin ja saatiin Mirvan mies Marko mukaan oppaaksi. Koukattiin eka Penamadeinan kautta ja otettiin Markon kaksi kaveria kyytiin, jonka jälkeen suunnaksi smurffi-maa. Reitti kulki pitkään vuoristossa ja lähes jokainen autoilija vetää mutkat sisäkurvin puolelta oikaisten. Siellä saa olla helvetin tarkkana kun vastaantulijat saattaa tulla kallioseinämän jälkeen sun kaistalla vastaan. Mitä lähemmäs Juzcaria päästiin, sitä kapeammaksi tie muuttui. Jossain kohti oli jo helpottunut fiilis kun renkaiden ja tien ulkolaidan -jossa vähintään vajaan 100 metrin pudotus- jäi puolimetriä. Päästiin kuitenkin hengissä perille. Jätettiin auto parkkiin ja jalkauduttiin. Mentiin eka kylän ainoaan ravintolaan ottamaan tapasta ja kahvia. Taisi siinä yhdet huurteisetkin mennä. Kierreltiin kylä lävitse. Hauska kokemus vaikkakin ns ”once in a lifetime” setti. Leikkipuistot on ihan oman näkösiä vuoristossa ja korkeuserot talojen välillä isoja, rinteessä kun ovat.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa

Smurffien ihmeellisestä maailmasta suunnaksi Ronda. Siellä käytiin syömässä sitten oikeasti. Alkupalaksi tapaksia, sitten ruoka ja jälkkäriksi kakkua ja sumppia. Takaisin päin ajettiin toista reittiä vuoristossa ja näkymät oli henkeäsalpaavia. Sitä tuntee itsensä niin helvetin pieneksi kun katselee siinä tienpenkereellä maailmaa. Kruisattiin myös viini- ja oliiviviljelmien ohitse. Aikamoisen duunin joutuu tyypit tekemään siitä kun oliivi noukitaan puusta, ennen kuin ne ovat meillä kaupassa purkissa. Suurin osa noista viljelmistä on meinaan vuorenrinteellä ja voisin väittää keskiverto jampalta loppuvan kunnon ennen kuin ensimmäinen keräyspäviä olisi edes loppu. Harmikseni tässä kohtaa Olympuksesta loppui akku, joten sitten ruutuja napsittiin puhelimilla.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.comAkikuvaa Akikuvaa Akikuvaa

Lauantaina käytiin uudestaa Fugessa olevassa ostoskeskuksessa kaupoilla. Illalla sitten vedettiin safkat kämpillä ja koska tuon kauniimman puoliskon synttärit ajoittuivat sunnuntaille, otimme pienen varaslähdön ja illalla Alhauriniin baariin muutamalle, sekä pelaamaan bilistä. Vaikka Espanja kuuluu EU:hun, niin aika vapasti siellä saa temmeltää. Skidit olivat diskossa vielä 23 aikaan. Ja tarkotan nyt oikeasti pieniä, tyyliin 5-8 vuotiaita jotka siellä vetelivät pitkin poikin.

Akikuvaa.com

Akikuvaa Akikuvaa

Sunnuntaina startti sut fressisti edellisen illan drinksuista huolimatta ja suunnaksi Malaga. Mirva lähti tällä kertaa oppaaksi. Mentiin käymään vanhalla linnalla, joka on rakennetti joskus vuonna puukko ja pirkko hillittömäen mäen päälle. Ylös dallattiin serpentiinipolkua pitkin joka ei tuntunut loppuvan ikinä. Plussana jo nousun aikan huikeat maisemat Malagan satamaan ja merelle. Ylhäällä oli myös pieni kioski mistä saatiin virvoketta mukaan. Juuri ennen kun meinattiin lähteä alas päin alkoi tietenkin satamaan vettä. Kelattiin jo kastuvamme ihan läpimäräksi, mutta onneksi sade olikin pelkkä kuuro vaikkakin tasaisesti pilviä olikin taivaalla koko päivän.

Alas päästyä alkoikin taas sitten olemaan vaihteeksi nälkä. Lähdettiin randomisti kiertelemään jalkasin Malagan kujia ja ensimmäisessä potentiaalisessa mestassa otettiin kuitenkin vain kahvit. Jatkettiin sopivan mestan etsimistä kun lista ei sitten kumminkaan mielyttänyt. Löydettiinkin eri hauska paikka tai ainakin paikan nimi oli. Päätettiin suomeksi käydä sitten Pimpissä syömässä. Heh, kyllä ravintolan nimi tosiaan oli Grande El Pimpi. Vetäsin jonkun kana systeemin naamariin ja tytöt sitten miehekkäästi pizzat. Kun oli taas saatu mahat täyteen lähdettiin kävelemään kohti satamakatua. Hetki dallailtiin ja katsastettii kyseisellä paikalla ollut pieni tori, jonka jälkeen autolle. Auto oltiin vipattu parkkiin johonkin yleiseen parkkihalliin. Nämä hallit ovat Espanjassa järjestäen törkeän pieniä ja ruudut minimaalisia, mikäli et omista jotain pientä Pösöä tai vastaavaa. Ihan yleinen tapa onkin vetää viistosti kahteen ruutuun.

Alku-illasta käytiin kolmistaan vetämässä reipas 6kilsan kävely koirin kanssa. Kämpillä sitten istuttiin pihalla iltaa, juotiin muutamat ja pidettiin jonkin sortin musavisa. Popitettiin kaikkia 90-luvun hittejä ja taisi sinne muutama 2000-luvun alkupuolen kipale myös mahtua mukaan.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com
Akikuvaa.comAkikuvaa.com
Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Maanantaina lähdettiin taas liikenteeseen erääseen ”ostoskeskusbasaariin”, jälleen saatiin Mirva neuvomaan mestoja. Vedettiin aamupala siellä olleessa tapas-ravintolassa. Sitten kaupoille. Tarkotuksena oli etsiä Halloween asua. Kierreltiin miehen näkökulmasta ainakin sata liikettä tuloksetta. Koska mitään sopivaa hauskaa ei löytynyt, päätettiin lähteä Fuengirolaan katsomaan josko sieltä jotain löytyisi. Käytiin jopa katsomassa paikallisessa seksi-kaupassa sattuisiko sieltä löytymään asuja Halloweeniksi. Kuiva kauppa, ei muuta kuin filmejä ja välineitä. Jätettiin asu asia hautumaan ja keksittiin lähteä katsomaan Mijaksen kylää vuoren rinteelle, joka ei aiheuttanut tajuttoman isoa kiertoa matkalla kämpille. Kylän reunamilla on paljon kiipeilyreittejä, kylässä paljon kahviloita huikeilla näköaloilla ja yhtenä erikoisuutena aasi-taksit. Nyt valitettavasti aasit olivat tallissa ja nämä taksit kulkivat hevosvetoisena. Olisi ollut aika kingi teko viedä mimmi ajelulle aasi-taksilla, ei kovin usein pääse sellaista toteuttamaan.

Kierreltiin kylää ympäri jalan ja tietysti sumpille oli pakko päästä. Kahvilan vieressä joku kundi paistoi ja paahtoi pähkinöitä. Jotenkin kuorrutti ne vielä tyyliin sokerilla ja siirapilla. Ostetiin kolme boxia niitä ja jeesus, että oli hyviä! Ilta otettiin aika iisisti hengaten kämpillä.Akikuvaa.comAkikuvaa AkikuvaaAkikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.comAkikuvaa.com Akikuvaa.com
Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.comAkikuvaa Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment