fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

AIKAA LUKEMISELLE

Lukeminen

Täällä reissussa on sattunut ihmeellisiä asioita. Yksi niistä on se, että olen taas saanut otettua aikaa lukemiselle. Olen huomannut, että itsellä lukeminen on kausiluontoista. Välillä tulee luettua enemmän putkeen ja sitten taas menee jonkun aikaa ilman mitään kirjaa.

Kirjoissa eniten kolahtavat henkilökuvat. Harvemmin oikeastaan romaaneja luenkaan enää nykyisin. Teininä toki lähes kaikki Viisikot tuli koluttua läpi kannesta kanteen. Henkilökuvissa on jotain mielenkiintoista. Ne ovat vähän kuin dokkareita, mutta kirjoitettuna. Olen muutenkin dokkareihin ihan hurahtanut ja vielä enemmän mikäli ne käsittelevät henkilöitä. Yleensä kun käsitellään henkilön elämää ja uraa, niin silloin se on uniikki tarina mikä kiinnostaa.

Taivas ja Helvetti –kirjat ovat olleet suosikkejani. Jokaisessa kirjassa 18-20 lyhyehköä henkilötarinaa yrittäjistä. Ekan kirjan jälkeen tajusin, että seuraavan lukeminen on aloitettava perjantaina, jotta voin lukea sen samoilla silmillä loppuun asti kerralla.

Nyt Ylellä on pyörinyt uusi sarja: Mitä mietit Ronja Salmi. Parin ekan jakson jälkeen tutkin hiukan tarkemmin, kuka tuo Ronja oikein on. Nuori toimittaja, kirjailija ja juontaja, joka on ehtinyt tehdä vaikka ja mitä iästään huolimatta. Törmäsin sitten kirjaan 12 tarinaa kirjoittamisesta, joka on Ronjan ja Mikko Toiviaisen aka Kalenterikarjun tuotos.

Mikäli yhtään henkilökuvat kiinnostaa niin VAHVA lukusuositus kirjalle. Itse löysin sen vielä kaiken lisäksi e-kirjana BookBeatilta. Joten sain sen heti luettavaksi, eikä tarvinnut odottaa Suomeen paluuta tai pyytää jotain lähettämään se tänne. Kirjassa käsitellään henkilöitä joiden työhön kirjoittaminen tavalla tai toisella liittyy. Ammattikirjo on laaja – Elokuvien käsikirjoittajista bloggaaja Eeva Kolun kautta räppäri Tippa T:hen.

Pöydällä odottaisi tälle reissulle vielä Jere Karalahden elämänkerta ja melkein kokonaan on jo tullut luettua myös Viiden tähden asiakaskokemus –kirja. Vaikka viimeinen ei henkilökuva olekaan, niin myynnistä ja markkinoinnista kiinnostuneelle mielenkiintoinen.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment