Niin onhan se toki mukavampaa katsoa ohjelmaa, kun kuvanlaatu on hyvä.

Akikuvaa.com

Kun Yle noin vuosi sitten ilmoitti alkavansa panostaa kotimaiseen palloiluun isommin, nousi hymy väkisin huulille. Saisiko vihdoin tv-luvan, nykyisen Yle-veron maksamiselle jotain kunnollista vastinetta. Varsinkin, jos Areenasta tulleet lähetykset huomioidaan mukaan, niin tämä meidän ”yhteishyödyllinen” kanava onkin tarjonnut kiitettävän määrän otteluita – ilman mainoksia. Pääsin jo sanomaan, että ensimmäistä kertaa elämäni aikana tämä Yle-vero ei v****a.

No, digiaikaa kun eletään, tämä Areena on ideana tottakai tältä vuosituhannelta ja on hienoa, kun voi katsoa pelejä läppäriltä olinpaikasta riippumatta. Mutta samalla tämä Areena onkin tämän casen suurin failuree, tarkemmin sanottuna kuvanlaatu. Se on vähän väliä luokattoman surkeaa, eikä todellakaan tältä vuosituhannelta tai ainakin aivan sen alkupäästä. Välillä lentopallo-otteluissa ei meinannut nähdä palloa, koska kuva meni aivan sameaksi/utuiseksi. Nyt koripallon finaalien ensimmäinen ottelu näytettiin hienosti Areenassa, valitettavasti vain kuvanlaadun ollessa sitä kuraa.

Sosiaalisessa mediassa ja erinäisillä foorumeilla on keskusteltu aiheesta kiivaaseen tahtiin. Lentopallon finaalien aikaan kuulin (en tosin somesta), että Ylen palvelimet ovat ketjun heikko lenkki. Sen jälkeen Yleläiset ovat twiitanneet, että sinne ollaan odottamassa uusia encoodereita.

Loppupeleissä tämä vero ei ole hirveä rasite, mutta kysymys onkin ollut enemmän periaatteesta. Jos ostan kaupasta jäätelötuutin, josta tykkään, maksan siitä mielelläni. Mikäli joutuisin pakosta ostamaan sellaisen maun, josta en pitäisi, ei huvittaisi maksaa edes 10 senttiä sellaisesta tuotteesta, joka jää syömättä. Sama pätee näihin ohjelmiin. Hyvästä maksaa mieluusti, huonosta ei kiinnosta pulittaa latin latia. Tällä maksamisella tarkoitan tässä yhteydessä tietenkin tätä veroa, joka meidän jokaisen on pakko maksaa.

Yle tekee hyviä juttuja urheilun parissa, mutta tälläinen kuvanlaatuongelma pitäisi saada korjattua tyylillä asap. Yllä olevasta Juho Rajalan twiitistä tuli mieleen tämän jutun otsikko ja pisti miettimään aihetta. Onko todella niin, että ilmaiskanavien huono kuvanlaatu on maksukanavien paras mainos? Tavallaan, mutta kuvanlaadun ollessa hyvä, ilmaiskanavien laaja tarjonta on myös maksukanavien pahin suola. Tosin alkaa vahvistumaan käsite: ”Ilmaisessa fillarissa on yleensä kumit puhki”. Toisaalta, Ylen tapauksessa ei voida puhua ilmaiskanavasta. Jokainen meistä maksaa siitä, katsoo tai ei. Normaali tuloisten ei tarvitse montaa euroa laittaa lisää kuukausi tasolla, kun samalla rahalla saa jo ns virallisen maksukanavapaketin. Toivon todella Ylen saavan korjattua nämä ”palvelinongelmat”, jotta sen hienolta duunilta suomalaisen urheilun eteen ei murene ns perustukset. Tämä myös siksi, että ”pienemmille” lajeille on paljon, jos ne saavat näkyvyyttä vapaasti katsottavissa olevalta kanavalta.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.