Luin pari päivää sitten Hakalaoncoaching blogista tämän artikkelin. Hyvä teksti jossa paljon asiaa, joten lue se myös. Juttu käsittelee valmentajan roolia urheilussa, mutta herätti ajatuksia moneen muuhunkin asiaan elämässä. Eritoten lopussa olleet sanat:

Jos aina haluat parempia pelaajia, mikä ihme se sinun tehtäväsi valmentajana on? Muistutin itseäni, että meillä oli hyvä ryhmä käytössä ja näiden kavereiden kanssa työ oli tehtävä.

Mitä jos tuota samaa sovelletaan valokuvauksessa? Mitä jos nuo lauseet muutetaan muotoon: ”Jos aina haluat vaan parempia kameroita, mikä ihme se sinun tehtäväsi kuvaajana on? Muistuta itseäsi, että sinulla on hyvä kamera käytössä ja nyt sen kameran kassa ne kuvat on tehtävä.” Katsos kun faktaa nykypäivänä on se, että jos kuvat eivät ole hyviä, vika on vähintään 90% varmuudella kameran takana. Erinäisistä paikoista saa jatkuvasti lukea ”kuinka sun kuvat on parempia kun sulla on parempi kamera”. Joo, just niin se meneekin, hyvä kamera ottaa kuvat itsestään ja vielä parempi pakkaa myös kuvausreissuille laukut itsestään. Tai sellainenhan on jo, mutta sitä kutsutaan hyväksi assariksi.

Akikuvaa.com

Olen monesti miettinyt miten hienoja kuvia nämä marmattajat saisivat aikaan jos käyttäisivät kaiken energian siihen kuvaamiseen eikä valittamiseen. Jospa keskityttäisiin tekemään hienompia kuvia, jos keskityttäisiin löytämään parempia kuvakulmia? Jos keskityttäisiin miettimään mitä kuvataan, jos opeteltaisiin kehittämään itseään ja unohdettaisiin pelkästään uuden kameran tuoma kuvaus into? Yritetään vaikka mielummin innostua löytämään jotain uutta kuvattavaa. Yritettäisiin löytää se into kuvaamisesta ja kuvista itsestään. Valjastettaisiin se oma nykyinen kamera, olemaan se paras kamera ikinä. Ei mitään väliä millä kuvaat, oli se sitten iPhone tai keskikoon pikselimonsteri.

Aika pitkälti faktaa on se, jos fiilis on ei innostava, niin hyviä kuviakaan ei helpolla tule. Fiiliksen ollessa hyvä, tunnet sitä pientä lapsenomaista innostusta ja nautit tekemisestä, parempia kuvia tulee helpommin. Vähän kuin urheilussa, välillä on päiviä kun mahdottomatkin tilanteet onnistuvat ja toisaalta päiviä kun hyvistäkään paikoista ei onnistu, ei vaan maistu. Unohtamalla kaiken epäoleellisen, saat pidettyä keskittymisen helpommin tekemisessä ja tunnet vielä nauttivan siitä. Ole oman elämäsi paras kuvaaja, juuri sillä laittestolla joka on nyt kädessä, aamen.

 

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.