fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Amerikkaa ristiin rastiin – Osa 1 – New York

9 matkapäivää, 9500 lentomailia, 4500 metriä korkeusvaihtelua maalla, 4000 valokuvaa, 1000 mailia autolla (3 navigointivirhettä), 60 astetta lämpötilavaihtelua, 47 uutta vaatetta (suurin osa Akin) , 25 starbucks-kahvia, 19 uutta vessaa (joista yhdessä en uskaltanut käydä – Sari), 10 uutta ruokapaikkaa, 9 eri nukkumapaikkaa, 7 taksikyytiä, 4 hotellia, 4 lentokonetta, 3 osavaltiota, 3 autiomaata, 3 tuntia autiomaassa ilman kenttiä puhelimissa, 1 gondolihissillä ajelu, 1 väärä matkalaukku (josta johtuen 1 kierros JFK:n kentällä airtrainilla). Kaksikko kiittää ja kumartaa ja jää odottamaan uusia seikkailuja. Sari ja Aki

Akikuvaa.com

2 viikkoa takaperin perjantaina koitti vihdoin se päivä, kun oli lähtö kesken työpäivän suoraan toimistolta kohti lentokenttää, määränpäänä JFK, New York. Koneen lähtoaika oli 14:10, joten ehdittiin ottaa kentällä hyvin yhdet. Lento oli Finnairin suora, joten matka taittui rontissa 8,5:ssa tunnissa. Nykissä kello oli reilu 16:00 päästessämme perille. Koneesta ulos ja maahantulotarkastukseen, jossa yksi tullivirkailija huuteli jatkuvasti kovaan ääneen, että puhelimet pitää pitää taskuissa, eikä saa käyttää niitä. Jonoa oli jonkun verran, koko hommaan matkalaukkujen hakemiset mukaan lukien meni ehkä tunnin verran. Kuulustelut meni sujuvastiVirkailija kysyi matkan tarkoitusta, vastasin loma, eikä kysymyksiä enempää tullut. Sormenjäljet otetaan siinä samassa ja ne skannataan digitaalisesti.

Siitä sitten hotellille valmiiksi tilatulla kuljetuksella. Hotelli sijaitsi Manhattanilla aivan Time Squaren vieressä. Päästyämme hotellille menin huoneeseen vaihtamaan vaatteita, koska olimme lähdössä porukalla syömään. Huoneessa huomasin matkalaukun olevan samanlainen kuin omani, mutta ei tietenkään se oma. Siinä sitten matkustusta varten päällä olleissa verkkareissa vaan ravintolaan keskellä Manhattania. Onneksi sentään olin ottanut suht tyylikkäät collegehousut matkalle, enkä mitään vanhoja reikäsiä sali-kollareita. Ruokapaikka oli pizzeriaksi todella tyylikäs John’s pizza. Elämäni parhaan pizzan vedin ehdottomasti. Pohja oli jotain mitä ei edes voi sanoin kuvailla kunnolla.

Akikuvaa.com

No, seuraavana päivänä herättiin ihmeellisesti ilman kelloa jo joskus 0500 jälkeen. Lähdettiin käppäilemään Time Squarelle. Tohon aikaan se oli suhteellisen tyhjä. Käytiin etsimässä kauppa josta saatiin pientä purtavaa, sekä tottakai StarBucks oli heti pakko ottaa myös haltuun. Käppäilyn jälkeen hetkeksi hotlalle vielä koisimaan. Itelle ei uni enään tullut, joten vetelin sitten rontti tunnin vatsoja ja punnerruksia. Päivällä käytiin eka Empire State Buildingissa. Maisemat ylhäältä tasanteelta olivat huikeat. Ohessa oleva panoraama antaa osviittaa siitä, millaiset näkymät tasanteelta oli. Tuon jälkeen lähdettiin hakemaan mun matkalaukkua JFK:n kentältä. Puhelimessa ne sano eka, että pitää mennä terminaali 4:seen ja sinne jättää se väärä laukku. Sitten ne ohjaavat oikeaan paikkaan hakemaan omani tai vaihtoehtoisesti tuovat sen siihen. Kuten varmaan arvata saattaa, ei homma mennyt kuin elokuvissa. Ensiksi sinne terminaali 4:seen. Sieltä ohjeet mennä seiskaan. Seiskassa taas ihmetellään millaisia urpoja 4:sessa on kun kaikki Finnairin liikenne hoidetaan JFK:lla normaalisti 8:sin kautta. Paineltiin sinne terminaali 8:siin ja saatiin kuin saatiinkin oikea laukku matkaan hetken odottelun jälkeen. Tehtiin koko visiitti lentokentälle ja takasin Manhattanille metrolla ja Air Trainilla. Sinäänsä hauska seikkailu ja samalla oppi huomaamaan, että liikkuminen Nykissä metrolla on suhteellisen helppoa ja yksinkertaista, toisin kuin suurin osa nettikirjoituksista antaa ymmärtää. Lentokentältäkin pääsee metrolla keskustaan, tai siis ainakin lähinnä keskelle Manhattania paljon nopeemmin kuin ruuhka-aikaan autolla. Oltiin ennen matkaa vakaasti päätetty, ettei Mäkkäriin mennä jenkeissä, mutta kuinkas kävikään? Oikeastaan oltiin vähän pakotettuja luppuillan ohjelman takia, joten mäkistä ateriat mukaan ja sitten kiireellä takasin hotellille, ruuat naamaan, laukusta puhtaat vaatteet niskaan, nokka kohti Madison Square Gardenia ja NBA ottelua. Oli meikän ensimmäinen NBA livenä ja suhteellisen fiiliksissä asiasta olin.

New York

Aikainen lintu ei nappaa matoa, vaan laten suklaalla ja kermavaahdolla Starbucksista. Klo jotain 0600am ja rapiat.

New York New York New York

Akikuvaa.comAkikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Astetta päheempi Mäkkäri!

Akikuvaa.com

Empire State Buildingin huipulla.

New York panorama

8 kuvan panoraama ESB:n huipulta.

Akikuvaa.com

Akikvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Panoraamaa Madison Square Gardenilta NBA ottelusta…

Akikuvaa.com

Jengiä vähän purkautumassa MSG:ltä…

Seuraavaana päivänä käytiin Roosevelt Islandilla. Mentiin metrolla keskuspuiton kulmalle ja käveltiin sen läpi. Uskomattoman näköstä kun lähes kaikki koirat dallailee vapaana, eikä rähinöitä ole. Ne vaan nuuskii toisia ja heiluttaa häntää ihan kun olisivat pidempiaikaisia frendejä. Suomessa kaksi koiraa koirapuistossa saa jo rähinän usein aikaan. Keskuspuiston jälkeen käveltiin vielä jonkun matkaa kunnes otettiin taxi alle. Itse saarelle mentiin Tramwayllä (gondolihissillä), joka oli hauska kokemus, sekä tarjosi uusia kuvakulmia. Saarella (yllätys, yllätys) Starbucksiin ja kahvien jälkeen Tramwayllä pois saarelta. Takasin hotellille päin käveltiin koko matka Time Squarelle. Käytiin muutamissa vaateliikkeissä ja sekä eläinkaupassa katsomassa koiria ja kissoja ihan huvin vuoksi. Jonkun näköinen perverssio saatiin kuvata noita silmänkantamattomiin jatkuvia katuja. Yhtään liioittelematta, lähes jokaisella suojatiellä piti pysähtyä ottamaan kuva. Siitä sitten syömään Chipotleen. Safkan jälkeen urheilupainotteinen ohjelma jatkui NHL ottelun merkeissä, samassa areenassa missä oltiin edellisenä päivänä oltu katsomassa korista. Oli pojalla hymy herkässä, ei voi muuta sanoa. Ottelun jälkeen käytiin syömässä B.B. King Blues Clubissa. Mestassa oli menossa joku reggaekeikka. Safkat oli hyviä ja illan bändikin (jonka nimeä en muista) oli kuunneltava, oikeastaan mainio. Bändin solisti tuli jammailemaan tanssilattialle meidän kanssa.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Kesyjä oravia. Tuli melkein syliin…

Akikuvaa.com

Starbucks Roosevelt Islandilla…

Akikuvaa.comAkikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Katuja kuvaamassa…

Akikuvaa.com

Katuja kuvaamassa…

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Änäriä!

Akikuvaa.com

Ekaa kertaa join pillillä bisseä! Pakko oli kokeilla kun se niin tarjottiin, mutta parin imaisun jälkeen pilli lensi hornaan..

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Reggae bändi lämmittelee.. Snap-shoot Xperialla.

Maanantaina aamulla 0600 jälkeen olin jo lenkillä. Räntää satoi vaakana ja tuuli tuntui vievän mukanaan, mutta silti painelin vajaa seiskan lenkin. Olisin vetänyt luultavasti tuplat pidemmän, mutta onnistuin juoksemaan syvän lammikon keskeltä ja kengät kastui aivan litimäräksi. Päätin painella hotellille, ettei saa itseään väkisin kipeeksi loppureissun ajaksi. Suihku, vaatteet niskaan ja suunnaksi saaren eteläpäässä sijaitseva WTC:n memorial. Täytyy sanoa, että aika pysäyttävä fiilis oli seistä muistomerkin reunalla ja lukea niitä kaikkia nimiä ketkä siinä terrori-iskussa sillon 2001 meni. RIP. Safkalle Bubba Campiin, jonka jälkeen suunnaksi lentokenttähotelli. Tämä sen takia, että lento Los Angelesiin oli peruttu. Peruminen johtui säästä, mikä ei ainakaan suomalaisen mielestä vaikuttanut kauheen rankalta. Saatiin seuraavalle aamulle lennot 0600. Mentiin yöksi lentokenttähotelliin, jotta saa aamulla nukkua tunnin pidempään. Hotellille päästyämme kävi ilmi huonevarauksen olevan vasta viikon päähän ma-ti yöksi. Aulabaariin juomaan parit sillä aikaa, kun hotellin respassa henkilökunta alkoi säätämään uutta varausta ja peruuttamaan vanhaa. Parin oluen jälkeen homma oli selvä. Sitten nukkumaan, jotta aamulla jaksaa herätä jo ennen neljää ja jatkaa matkaa Losin lämpöön.

Akikuvaa.com

WTC-Memorial, hiljaseksi veti..

Akikuvaa.com

WTC-Memorial, hiljaseksi veti..

AKikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Bubba Cumpissa safkaamassa…

Akikuvaa.com

Bubba Cumpissa safkaamassa…

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Heippa hei kylmä Nyki ja terve lämmin Losi!

 

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment