Image Alt

Akikuvaa.com

EKA VIIKKO AUSTRALIASSA

Eka viikko Australiassa on siis takana. Tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin rontti viikko, tarkalleen puolitoista, muuta silti.

Monta kertaa täällä on saanut jo vastata kysymykseen: ”Mitä pidät Ausseista?”. Ihan vaan silleen jos aloitetaan kliseisesti säästä, niin kun lähdin Suomessa oli -17C, joten tää +30C tuntuu ihan kivalle. Ja oikeesti, en osaa edes selittää miten siistiltä tuntuu kun voi aamusin laittaa vaan shortsit, hihattoman tai t-paidan ja kun astut ovesta ulos, niin pari palmua tervehtii vastassa. Vielä siistimpää tästä on tosiaan tehnyt Suomessa vallitsevat pakkaset. Ei siinä, että Suomen kesässä myöskään saataisiin nauttia kovin usein tälläisistä ilmoista.

Monet kysyivät mitä meinaan tehdä ensimmäiseksi täällä? No, kun pääsin lentokentältä kämpille, niin otettiin oluet ja syötiin kengurua. Perin australialainen aloitus. Pakko todeta pienenä huomiona  tuon kengurun olevan ihan jäätävän hyvää.

Seuraavana päivänä tehtiin aamusta reilu tunnin lenkki koiran kanssa ja pääsin vähän katsomaan naapurustoa. Sitten hakemaan puhelimeen Aussien liittymä, että sai tuon netin kuntoon myös liikkeellä ollessa. Tämä aiheutti etukäteen jo miettimistä, koska ”rajaton-data” ei ole täällä mikään itsestään selvyys kuten Suomessa. Täällä ehkä enemmänkin märkä päiväuni. Illemmalla mentiin syömään erääseen ravintolaan. Pizzaa ja tarjotin merellistä naposteltavaa.

Perjantaina seikkailtiin yleisillä ja mentiin kävelemään Tamarama biitsiltä  Bondi beachille. Voi taivas, että oli magee reitti meren rantaa pitkin. Välillä jyrkkiä kalliota, välillä kallionkielekkeitä meren päällä, välillä pieniä lahdenpoukamia joihin aallot iskivät voimalla. Toi on sellainen minkä meinaan kävellä vielä monen monta kertaa läpi. Bondilla aaltojen keskelle uimaan ja sieltä suoraan vähän rilluttelemaan. Vaateiden vaihdon suoritin ihan pokkana suomalaisena jossain porttikongissa juuri ennen überin saapumista paikalle.

Lauantaina mentiin ferryllä keskustaan katsomaan dragon boat melontoja. Juotiin kahvit ja syötiin siinä samalla. Illalla vielä muutamalle oluelle melontaseuran kanssa. Sunnuntaina sitten satoikin melkein koko päivän. Hauskaa kun sateesta huolimatta ilma on lämmin. Maanantaina aamupäivällä sateen jäljiltä tein sen virheen, että laitoin farkut ja hupparin päälle kun lähdin ulos. Ja ei, ei siinä kauaa mennyt kun meinasi hiki tulla. Huppari pois ja käärin farkun lahkeet ylös. Sen jälkeen en olekaan tehnyt tota virhettä enää.

Keskiviikkona oli taas viikonlopun tapaan rontti +30 lämpöä. Kyllä kelpaa! Luin kattoterassilla kaikessa rauhassa FB:n feediä ja sieltä jengin päivityksiä Suomen hyytävistä pakkasista. Otin puhelimeni käteen tarkistaakseni Instagramin feedin ja puhelimine näytöllä oli teksti iPhonen ylikuumenemisesta. Ongelmia ne on kaikki ongelmat, hah!

Mutten tässä on pyöritty, ihmetelty paikkoja ja vähän treenattu. Maisemia, kahviloita, pubeja, pari ostoskeskusta on matkalle myös mahtunut, vaikka en tunnetusti ole oikein suuri fani ostoskeskusten suhteen. Autoilu menee jo varsin mallikkaasti väärällä puolella tietä. Nopeasti siihen tottui, vaikka aluksi se olikin aika järjenvastaista. Rannalla ollaan oltu uimassa, mutta surfausta en ole vielä kokeillut. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä katsomaan miten homma luonnistuu.

Lämpömittari hipo +30 eilenkin, joten oli taas aika suunnata biitsille, tällä kertaa Manlylle. Uitiin ja syötiin ja vietettiin päivä Manlylla. Illalla keskustaan katsomaan maailman toiseksi suurinta pride-kulkuetta, Mardi Grasia. Oli muuten huikee kokemus sekin. Kulkue muistuttaa enemmänkin sellaista kreisiä karnevaalia, kuin perinteistä kulkuetta.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment