fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

HAVAINTOJA ETÄTÖISTÄ

Olen ollut aina suuri etätyön fani. Se pitää mielen virkeänä ja varsinkin nykypäivänä varsin käypä tapa tehdä hommia monella alalla, koska fyysistä pakkoa olla tietyssä paikassa töiden hoitamiseksi ei monella alalla oikeasti ole.

Vaikka olen tehnyt Suomessakin etänä töitä, niin kotona, mökillä, kun hotelleissakin, on täällä Ausseissa ollut kumminkin tavallaan eri twisti. Aikaeroa on reilusti ja se pitää ottaa huomioon töitä suunnitellessa. Kun tulin Sydneyyn, täällä oltiin 9h Suomea edellä. Nyt kun kelloja on käännelty kummassakin päässä ollaan ”enää” vain 7h edellä. Tästä aikaerosta johtuen olenkin tehnyt hommia pääsääntöisesti kun Suomessa on yö. Kun lähdin Ausseihin, sain säädettyä työtehtäviä (päätyössäni ja kiitos tästä joustavalle toimarille) sellaiseksi etten ole koko aikaa riippuvainen realiaikaisesta yhteydenpidosta Suomeen. Välillä olen saattanut aamulla (sitä aikaa) soittaa Whats app -puhelun kollegoille ja ollaan käyty asioita läpi jos on ollut tarvetta.

Fiilis ja ilo tehdä hommia on kyllä ollut aivan nextillä levelillä! Siihen on vaikuttanut varmaan eniten se, että 95% ajasta olen ollut auringossa näpyttämässä konetta. Osan aikaa kämpän kattoterassilla, osan aikaa kahviloissa ja rannalla. Aurinkoa ja lämpöä ei vain voi olla rakastamatta liikaa! Myöskään vapauden tunnetta ei voi rakastaa liikaa. Koska aikaero on mahdollistanut sen, että olen voinnut keskellä päivää pitää pienen tunnin-parin tauon ja mennä kuntoilemaan tai surffaamaan. Virkistää kummasti, piristää ja antaa hyvää virtaa duunien suorittamiselle loppupäiväksi. Juurikin tästä syystä huomaan olevani paljon tehokkaampi etänä, kuin toimistolla. Toisaalta etänä ei tule samanlaisia keskeytyksiä mitä toimistolla tulee, kun työkavereiden kanssa jutellaan kumminkin päivän aikana useampia kertoja.

Kahvilassa työskennellessä hyvät kuulokkeet ovat hyödylliset. Varsinkin jos olet tyyppi joka ei pysty keskittymään hälinässä. Itselle meteli ei aiheuta ongelmia, mutta silti omat B&O Beoplayn vastamelua blokkaavat kuulokkeet ovat mukavat. Voi kuunnella podcasteja / musiikkia super hyvällä äänenlaadulla ja tietenkin videon editoinnissa ne ovat ehdottomat. Lisäksi nämä toimivat johdolla tai Bluetoothilla. Toisessa kuulokkeessa on sisällä iso akku, joten kuunteluaika on pitkä.

Nettiyhteyden pitää olla toimiva ja mielellään nopea. Täällä Ausseissa ei rajaton mobiilidata ole samanlainen itsestäänselvyys kuin vaikka Suomessa, enemmänkin märkä päiväuni. Onneksi kuitenkin suhteellisen ”isoja” nettipaketteja (15gigaa) on tarjolla, vaikkakin niistä joutuu maksamaan paljon enemmän kuin Suomessa rajattomasta datasta. Kuitenkin melkein joka kahvilassa ja ostoskeskuksessa on wifi, joten koko ajan ei tarvitse olla mobiilidatan varassa. Itse asiassa olen hiukan yllättynyt siitä, kuinka vähän olen mobiilidataa kuluttanut. Ennen lähtöä stressasin datan kulutuksesta ”jonkin” verran, koska duunien lisäksi dataa kuluu somen parissa ja olen sen käytössä / selaamisessa lievästi sanottuna aika addiktoitunut.

Jokainen päivä voi olla kirjaimellisesti erilainen, kun jokaisena voit valita millaisesta lokaatiosta teet hommia.

Etätöissä pitää olla hyvä itsekuri ja motivaatio töiden tekemiselle. Koska kukaan ei ole siinä niskan takana ”vahtimassa”, pitää olla itse itsensä pomo ja saada työt tehtyä. Muistan kun joskus aikoja sitten mummini sanoi pikku-Akille: Vastuu ja vapaus kulkevat käsi-kädessä. Ja pakko myöntää mummin olleen täysin oikeassa! Toki enemmän kuin mielellään otan vastuuta jos vastapainoksi saa vapautta. Vapaudelle kun ei ole hintaa!

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment