fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Jalusta – Manfrotto Compact Action

Viime viikolla käväisin erinäisestä syystä lyhyellä etelän reissulla. Olin nimittäin yhden yön 80km Helsinkiä etelämpänä olevassa Tallinnassa. Paikallisesta kameraputiikista mukaan tarttui Manfrotton kevyt jalusta, mallia Compact Action. Millainen se sitten on?

Lyhyehköjen kokeilujen jälkeen totean, että parempiakin jalustoja on, mutta myös selvästi huonompia. Valmistaja ilmoittaa painoksi 1,16kg ja kantavuudeksi noin 1,5kg, sekä korkeus kasaantaitettuna 45cm. Korkeutta kaikki jalat ulos vedettyinä on 155cm. Millekään isolle peilikameralle tämä ei siis tule kyseeseen, mutta peilittömälle kyllä. Uuden jalustan kriteereiksi olin itselle jo aiemmin asettanut seuravaa: Sen pitää olla tarpeeksi kevyt ja pieni, jotta se tulee otettua mukaan ja ylipäätään käytettyä. Pieni jalusta on mukava kiinnittää kamerareppuun toisin kuin iso ja painava. Toiseksi, tarvitsen sen vain peilittömille kameroille ja koska käytän jalustaa yleisesti kovin vähän, sen ei tarvitse olla kaikkein tukevampia mitä markkinoilla on.

Akikuvaa.com

Kameran kiinnitys jalustaan poikkeaa hiukan perinteisistä malleista, jossa kuvausvälineen pohjaan ruuvataan levy. Tässä mallissa pohjaan pyöritetään pieni pyöreä nappimainen osa. Jalustan päällä on kolo johon tuo ”nappi” menee ja lukitusmekanismi kiristää sen tukevasti paikalleen. Otekahvassa on peukalolle rulla, jolla kuulapään kiristyksen saa tottelemaan halutulla tavalla. Otekahva on jotain muoviseosta, mutta vaikuttaa silti jämäkältä ja kestävältä. Keskiputken kiristys on siipimutterilla, jota on helpohko löysäillä ja kiristellä.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Hintaa tällä kompaktilla pikku jalustalla oli 79€ ja huomasin juuri, että Suomesta olisi saanut ihan samaan hintaan Verkkokaupasta. Hinta/laatusuhde on ihan ok. Parempia jalustoja on, toki ne sitten ovat paljon kalliimpia. Peilittömän kanssa tämä menee hyvin ja tämän kanssa saa hoidettua lähes kaikki jalustaa vaativat kuvaukset. Viimeisimmät osat alumiinisista jaloista ulosvedettynä ovat hiukan heiverön oloiset, mutta menevät kyllä tarpeen vaatiessa. Tämä on kevyehkölle kameralle ns. hyvä ostos, eikä euroja tarvitse paljoa liikuttaa.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment