fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

MAC VS WIN

Mac vs Win -tietokone, tuo ikuinen taistelu siitä kumpi on parempi. Puhelimissa en ole ollut kovinkaan merkkiuskovainen, vaikkakin tällä hetkellä taskussa on iPhone. Tietokoneiden suhteen olen taas ollut ehdoton. Viimeiset seitsemän vuotta on käytössä ollut Mac ja olen jopa jossain duuniin liittyvissä jutuissa sanonut, että jos joudun käyttämään Win -konetta, niin en lähetä meiliä vaan kirjeitä. Heh, tämä on täysin totta!

Silloin kun vaihdoin pois Windowsin käyttöjärjestelmästä, niin monet ongelmat koneen kanssa loppuivat. Ei enää jatkuvia uudelleen käynnistymisiä, ei jatkuvia päivityksiä… Lisäksi Macit ovat kestäneet käyttöä paljon paremmin. Olen siis ollut vannoutunut Mac -käyttäjä ja olen sitä vieläkin. On vain pakko myöntää, että välillä on alkanut miettiä takin kääntöä. Kyllä olen ”katsellut vieraisiin pöytiin” ja huomannut välillä miettiväni syrjähyppyä vakavissani.

Microsoftin Surface konsepti on mielenkiintoinen ja houkutteleva. Pieni, kevyt padimäinen ratkaisu, mutta samaan aikaan kuitenkin täysiverinen tietokone. Ainoa miinus on se käyttöjärjestelmä. En tiedä pystyisinkö elämään Windowsin kanssa sopusoinnussa. Toki kaikkeen tottuu, mutta silti tuo arveluttaa pahasti. Sitten taas Surfacen puolesta puhuu kosketusnäyttö, keveys ja piirtokynä. Keveyttä toki saisi lisää sillä, että vaihtaisi Macin pykälää pienempään 13tuumaseen.

Olen tässä jo jonkun aikaa taistellut tämän ajatuksen kanssa. Mutta ei tosiaankaan ole ihan vielä akuuttia tarvetta koneen uusimiselle, joten luultavasti jatkan tätä pähkäilyä vielä omassa päässäni jonkun aikaa. Ja luultavasti siltikin kallistun seuraavaksikin tuttuun ja turvalliseen omenaan.

 

 

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment