fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

MILLÄ TYYLILLÄ SÄ KIRJOITAT

Millä tyylillä sä kirjoitat?

Tässä pari päivää sitten entisen Sulantoblogin, nykyisen matkustamo.fi:n Matti linkkasi Facebookin messengerissä hauskan artikkelin Hesarista. Siinä käsiteltiin kirjoittamista kymmensormijärjestelmällä. Pääset lukemaan jutun tästä.

Jutun luettuani aloin miettimään, miten itse kirjoitan koneella tai padilla. Joskus aikoinaan koulussa meillä atk-tunneilla opeteltiin oikeaoppista kirjoittamista kymmensormijärjestelmällä. Sittemmin se on unohtunut kokonaan tai oikeastaan en sitä koskaan jaksanut opetella motivoituneesti. Kirjoitan kyllä ilman näppäimistön katsomista, mutta tyyli on joku oma variaatio tuosta koulussa opetellusta.

Hesarin artikkelissa kuitenkin sanottiin, että kymmensormijärjestelmä pitäisi oppia 20-30 tunnissa jos joka päivä harjoittelee sitä puolisen tuntia. Jutun mukaan sillä saa vähennettyä näppäilyvirheitä ja samalla kirjoittamien nopeutuu entisestään. Tykkään haasteista, joten päätin ottaa haasteen vastaan ja koittaa miten paljon tuolla harjoittelulla saa onnistumisia aikaan.

Huomaan että varsinkin näppäimistön alimman rivin painaminen ilman siten, että muut sormet pysyvät paikallaan on haasteellista. Tämä johtunee siitä, kun yleensä työskentelyasento on röhnöttäen sohvalla tai sängyllä selkä seinää vasten ja läppäri lepää jalkoja vasten. Siinä ranteet eivät ole ehkä kaikkein optimaalisimmassa asennossa tuota tekniikkaa varten. Heti jos sitten on pöydän edessä, niin homma helpottuu heti. Ei se silti helppoa ole ainakaan näin alkuun ja kirjoittaminen on tuskaisen hidasta.

Mutta kuten sanoin, katsotaan mitä harjoittelulla saa aikaan. Palaan myöhemmin asiaan ja kerron miten tuo on onnistunut. Millainen tyyli sulla on kirjoittaa koneella tai padilla?

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment