fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Olympus OM-D E-M5markII

Olen nyt reilu kuukauden kuvannut Olympuksen uutukaisella, 5markII kameralla. Alla vähän fiiliksiä miltä laite on tuntunut. Jos tarkempi tekninen viilaaminen kiinnostaa, lue Sulantoblogin artikkelit aiheesta täältä ja täältä.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Itsellä oleva kamera on varustettu pystykuvaus- ja akkukahvalla. Niiden kanssa otetuntuma on hyvä isokouraisellekin. Vaikka aiempi versio E-M5 oli myös vastaavilla varustuksilla, on tämä aavistuksen isompi. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Kädessä pitäessä kamera tuntuu reilusti isommalta, kuin edeltäjä ja tämän sanon positiivisena asiana. Kamera ei silti paina tai ole lähelläkään peilikameroiden koko-/painoluokkaa.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Tarkennus toimii täsmällisesti ja varmasti, kuten olettaa saattaakin. Vakaaja on valmistajan mukaan parempi kuin edeltäjässä, jossa se ei missään nimessä ollut huono. Vakaaja tosissaan toimii lähes ilmiömäisesti. Aluksi olin hiukan skeptinen, että voiko E-M5:sen vakaajasta pistää enään paremmaksi. Olympus osoitti, että voi. Kameran ohjaus puhelimella tai tabletilla wifin yli rokkaa ja näin myös kuvien nopea jakaminen someen onnistuu vaivatta. HR-kuvatilassa kameralla saa 40mp kuvia, jos reilummalle määrälle pikseleitä on tarvetta.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Yksi mielenkiintoisemmista uudistuksista oli video-ominaisuuksien upgreidaus vuoteen 2015. Nyt kameraan saa mikrofonin kiinni ilman lisähärpäkkeitä. Samoin kuulokeliitännän lisääminen on ollut vähintäänkin suotavaa, tarpeellista ja ellei jopa pakollista. Videoon on tullut lisää vaihtoehtoja myös laadun suhteen. Nyt full-hd kuvaus onnistuu 60framea/sek ja bittinopeus on 77mbps. Absoluuttisessa mielessä videon tekninen laatu jättää toivomisen varaa. Moni tavallinen tallaaja ei luultavasti huomaa kuitenkaan mitään vikaa valmiissa videossa, mutta kameroihin perehtynyt henkilö havaitsee lievää pehmeyttä ja ”rollin shutter” -efektiä aina silloin tällöin. Toivottavasti Olympus on ottanut netissä liikkuvat arvostelut juuri tuon videokuvan laadun suhteen vakavasti ja tekevät jonkun firmispäivityksen, joka korjaa asian.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

 

Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen tähän laitteeseen ja sillä on ilo kuvata. Kamera tuntuu hyvältä kädessä ja säätimet ovat suht hyvissä paikoissa.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment