fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Onko mahdollisuus etätyöhön joku palkinto?

Nyt ihan lähiaikoina olen törmännyt Linkedissä muutamaan etätyötä käsittelevään postauksen joissa jengi on kertonut työpaikalla etätyön olevan joku palkinto. Asia mikä pitää ansaita tai anella. On suorastaan säälittävää, että vielä 2020 vuonna kuulee tuollaista.

Etätyö on nykyajan moderni muoto työskennellä. Jos työnantajalla ei ole mitään järkevää perustetta siihen miksi pitäisi istua toimistolla joka päivä, niin miksi se silti on monella firmalla vielä käytäntö, jota noudatetaan sokeasti? Miksi etätyö on vieläkin niin monilla työpaikoilla kiellettyä? Yksi yleisimmistä syistä mitä kuulee on se, ettei työnantaja luota siihen mitä työntekijät tekee etänä. Ei se esimies ole toimistollakaan hengittämässä 8h päivässä niskan takana, joten mitä eroa sillä on etätyöhön verrattuna? Tämä on suoraan sanottuna tosi paska syy. Jos työnantaja ei luota työntekijän kykyyn hoitaa hommat etänä, syy on yksinkertainen. On rekrytoitu väärä tyyppi!

En ole ymmärtänyt sellaista ”anele etukäteen päivät jolloin meinaat olla etänä” -ajatusta ikinä. Kun ei olla enää lastentarhassa, vaan aikuisia työikäisiä ihmisiä. Jos olet tavoitettavissa, tiedät että oma tontti ei vaadi läsnäoloa, hommat hoituu… Niin mikä se ongelma olikaan?

Olen aikaisemminkin kirjoittanut etätyön hyödyistä myös työnantajan näkökulmasta. Ja kun nykyään vastuullisuudesta ja ilmastonmuutoksesta puhutaan aktiivisesti, tämä on yksi tehokas keino myös siihen.

Vaikka teenkin laskutuksella hommia, iso osa ajasta kuluu kahden asiakkaan töihi. Siellä on kaksi tiimiä joissa olen mukana ja olen niin integroitunut niihin, että tuntuu siltä kuin olisin niissä myös ”töissä”. Kummassakin osa porukasta on ympäri Suomea, tai vähintäänkin kahdessa kaupungissa, joten olemme etänä toisiimme nähden joka tapauksessa. Teen hommista yli 95% joko kotitoimistolta, kahvilasta tai mökiltä. En osaisi enää edes olla sellaisessa paikassa missä pitäisi olla joka päivä näpyttämässä konetta toimistolla, koska niin on tehty aina ennenkin.

Etätyö lisää tyytyväisyyttä, sitouttaa henkilökuntaa, auttaa jaksamaan, helpottaa arjen ja työelämän yhdistämistä, luo positiivista työnantajakuvaa, tekee yrityksestä nuorekkaan ja modernin, vähentää hiilijalanjälkeä jne… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Voitaisko pliis jo päästä ajatukseen jossa etätyö on normi, eikä mikään palkintokummajainen?

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment