fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

POTRETTEJA KOTIOLOISSA

Katoin jokin aikaa sitten Youtubesta Lucy Martinin kanavalta videon missä hän ottaa potretteja kotioloissa Lizzie Peircen kanssa. Videon idea oli ettei aina tarvitse lähteä etsimään jotain täysin eeppistä kuvauspaikkaa, vaan ihan arkisissa paikoissakin voi saada hyviä kuvia otettua. Videolla Lizzie on vielä juuri muuttanut kämppä on täynnä laatikoita. Toki kuvissa näkyvä alue on kliini ja sehän riittää. Mimmit ottivat kuvat ilman salamoita luonnonvaloa hyödyntämällä ja siistejä kuvia saivatkin aikaan.

Päätettiin jälleen kokeilla samaa itse. Mehän teimme vastaavan kaltaisen setin jo aikaisemmin, mutta silloin valaistiin salamalla. Juttu löytyy täältä.

Nyt ei salamaa käytetty. Koska asutaan Suomessa ja (kiitos) neljästä vuodenajasta tämä harmain ja synkin, niin meillä oli kyllä valoja päällä asunnossa, mutta salamaa tai valonmuokkaimia ei käytetty. Yksi valoista oli kirkasvalolamppu, joka antaa hyvin valoa pienessä kämpässä ja sen tuottaman valon heijastin katon/seinän kautta. Muuten annoin ikkunasta tulla sen valon mitä sieltä oli tullakseen. Lopulta ikkunasta ei enää tullut valoa, vaan taustalla näkyi iltataivas. Kiesus kun tähän aikaan vuodesta tulee nopeasti pimeätä ja vielä todella aikaisin. Uusi kiitos näiden meidän neljän vuodenajan!

En tiedä voiko itselle muistuttaa liikaa, että tällaisia settejä pitäisi tehdä useammin. Nappailla ruutuja ihan peruspaikoissa, eikä aina yrittää etsiä todella erikoisia spotteja missä kuvata. Alla kuvauksien tuotoksia, mitä mieltä? Mikä susta on parhaiten onnistunut ruutu?

Malleilut: @meeritti

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment