fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

RedBull Crashed Ice – Jyväskylä

Hyvä, että Rautalammin reissusta olin ehtinyt vielä kotiutua kun piti alkaa pakkaamaan uudestaan. Seuraavan viikon perjantaina Volvon nokka otti suunnaksi Jyväskylän. Kauden kolmas Crashed Ice kisa ja vielä Suomessa! Yhdellä pysähdyksellä (pitäähän sitä aina yksi kahvi kuljettajan saada) vajaan 3,5 siivun jälkeen Volvo oli kerennyt jo Jyväskylän Scandic hotellin eteen. Chekkaus sisään, kamat huoneeseen ja katsomaan miltä näyttää maailman pisin alamäkiluistelurata. 630metriä pitkä jääränni oli rakennettu pitkin Laajavuoren hiihtokeskuksen rinnettä. Laajis on hienosti tukemassa mukana tällaista hienoa lajia. Otin kauniimman puolison mukaan assariksi ja samalla hän sai ottaa muutamia making offeja minusta. Siinä sivussa hän nappaili myös stillejä ihan yleisesti. Itse keskityin pääosin videon kuvaamiseen enkä koskenut still-kameraan montaa kertaa, vaikka joitain kuvia otinkin.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Akikuvaa.comAkikuvaa.comAkikuvaa.com

Heti perjantai iltana oli vuorossa joukkue kilpailut, jossa Suomen maajoukkue sijoittui hienosti 2. Ei se voittokaan kaukana ollut, mutta toinen palkintopallikoroke on kotikisoissa hyvin!

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Lauantai aamulla oli vuorossa vapaat harjoitukset. Niiden jälkeen minulle oli järkätty über siisti tilaisuus päästä kokeilemaan tuo jääränni. Isot kiitokset Pihlaisen Artulle tämän mahdollistamisesta. Kun olin saanut varusteet vedettyä päälle, Arttu pudotti yllärin: ”Luistellaan toi mäki ylös niin näät radan kunnolla ennen laskua”… Ai jaa, vai niin… No ei kait sitten kun let´s mennään! Jalat olivat pikkasen hapoilla 630metriä pitkän ylämäen jälkeen. Istuttiin ylhäällä vajaa 5min ennen kuin saatiin lähtölupa. Kaksi ensimmäistä jyrkempää osuutta yritin mennä poikittain jarrutellen, mutta reidet ei vain pitäneet vastaan ollenkaan. Pääsin kuitenkin vain kahdella kaatumisella radan maaliin asti. Vaikka ensikertalaiselle, (joka on hokkareita pitänyt jalassa viimeisen 4 vuoden aikaan noin puoli tuntia ja vain pari viikkoa aikaisemmin) jolla meno ei ollut ihan niin vauhdikasta kuin oikeilla kilpailijoilla, niin olihan tämä aivan helvetin hauskaa. Toki vähän jäi nälkää, koska jos olisin saanut laskea kolme neljä kertaa putkeen ja ylös olisi päässyt luistelemisen sijaan hissillä, olisin pystynyt laskemaan koko radan kovempaa ja yhtä soittoa ilman isompia jarrutteluita. Mutta ehkä vielä joku päivä… 😉

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Illalla oli sitten vuorossa yksilökisat – eli pääpäivä. Suomalaisista parhaiten menestyi Paavo Klintrup, joka oli 7. Finaaliin pääsykään ei kaukana ollut, mutta lajin hektisyydestä johtuen pienikin virhe ja horjahdus voi koitua kohtaloksi. Tässä tapauksessa tuo maksoi Paavolle finaalipaikan. Hieno suoritus silti ja hänen kauden parhaansa.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Pientä lisämaustetta kilpailuun antoi paikanpäällä selostamassa ollut Antero Mertaranta. On se kova! Sen vajaan minuutin aikana minkä yksi rani kestää, ehti tämä moottoriturpa kertoa 4 henkilökuvaa ja samalla selostaa laskun. Huikea ukko jolle ei vertaista löydy.

La-su yönä tapahtumalle tyypilliset ”pikku bileet”. Toi sakki osaa kyllä bilettää ja tarjoilijat keräsivät pöydistä laseja lihalaatikoihin. Sen verran ilojuomaa meni kaupaksi. Ei siitä sen enempää. Sunnuntaina vielä aamupalan jälkeen mäkeen lautailemaan hetkeksi, ennen kuin Volvon nokka suuntasi takaisin Stadia kohti.

Akikuvaa.com

Viikko takaperin perjantaina tuli laskettua, että viimeisestä 33 päivästä tehnyt 30 duunia. Joten se viikonloppu tuli ihan tarpeeseen ja oli kiva olla himassa välillä. Niin ja ei tarvinnut laittaa kelloa soimaan aamulla. Ohjelmaa kun tuntuu piisaavan viime viikolle myös. Piipahdin nimittäin Dublinissa viiden päivän ajan. Samalla reissulla kävin esim Googlella ja siitä lisää myöhemmin. Mutta siis, vaihteeksi taas uudesta reissusta palattu, kirjoitin tämän nimittäin toissa iltana lentokoneessa paluumatkalla.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment