fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Etätyö, kotitoimisto

YRITYS JOKA LUOPUI TOIMISTOSTA

Vannoutuneena etätyön fanina ja kokoaikaisena etäilijänä jaksan edelleen ihmetellä joidenkin yritysten ja niiden johtajien asennetta etätöihin. Silloin ei mukan tehdä hommia tehokkaasti ja pitäisi listata etukäteen kaikki seuraavan päivän homma paljon tarkemmin kuin toimistolla työskenneltäessä jne… Vaikka jos oikeasti haluaa sluibailla, niin toimisto on siihen paras mahdollinen paikka sosialisointeineen. 

Vaikka ei uskoisi, niin tuollaisia tarinoita saa lukea edelleen tasaiseen tahtiin. Tietenkin nyt korona aikana myös näiden vanhojen “setämies-johtajien” on ollut pakko joustaa tuossa asiassa vastentahtoisesti. Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastingsin mukaan “etätyö on pahasta” ja hän meinaa komentaa kaikki työntekijät toimistolle takaisin heti sen jälkeen kun koronaan on olemassa rokote. Tuollainen asennevamma mikä herran omassa takaraivossa kytee, on vaarallinen ajattelutapa. Kukaanhan ei pakota herra toimitusjohtaja itse olemaan kotitoimistolla, mutta pitäisi kysyä mitä mieltä työntekijät on asiasta. Niille ketkä kokee etätyön omalla kohdalla parhaimmaksi tavaksi tehdä hommia, niin niille se pitäisi suoda. Puhun nyt tietenkin niistä hommista missä tuo on teknisesti mahdollista ja ainoa ongelma on faksiaikaan juuttunut johto. Jos taas yritys ei ole digiajassa vaan papereita pitää pyöritellä niin paljon, ettei sen takia etätyöt onnistu… Niin, katso edellinen lause. Netflixin tapauksessa fiilis yhtiöstä muuttui kertaheitolla todella negatiiviseksi.

Onneksi valoa näkyy tunnelin päässä ja on nykyaikaisia moderneja yrityksiä jotka eivät ole juuttuneet 80-luvulle. Linkedinissä törmäsin Aboad nimisen yrityksen toimarin Juha Pihkakosken postaukseen, jossa hän keroi yrityksen luopuvan kokonaan toimistosta. Säästetyillä rahoilla työntekijät voivat mm. laittaa kotitoimiston työpistettä kuntoon ja ylijäävä raha käytetään esim. virkistäytymiseen tiimin kanssa. Postauksessa Pihkakoski toteaa: “Mietin pitkään, miten jumpataan nykytilanteessa työolot, kunnes tajusin olevani huono sanomaan, miten jokaisen pitäisi työskennellä. Jokainen työskentelee eri tavoin. Vapaus valita työolot pitää kuitenkin olla”. Miten ihailtavaa luottoa työntekijöihin, kuten sen tietenkin kuuluukin olla.

Siis juuri noin sen asian pitäisi digiaikana olla, jolloin etätyön pitäisi olla ihan normaali asia. Minkään yrityksen mikä pakottaa työntekijät toimistolle ilman mitään oikeeta pointtia, on aivan turha sanoa olevansa moderni, pikemminkin vanha ja raihinainen. Tuollaisella tyylillä voi hyvillä mielin laittaa ilmoituksen jossa lukee: “tarjoamme modernin ja nykyaikaisen työympäristön”. 

Etätyö on myös ilmastoteko, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin.

Aboadin suhtautuminen etätyöhön on ihailtavaa ja yrityksen brändi nousi ainakin minun silmissäni tuon seurauksena valovuoden ylöspäin! Todella virkistävää nähdä tällaisia tekoja!

Loppuun vielä totean: Jos työnantaja ei luota työntekijään etätyön suhteen, niin virhe on joka tapauksessa johdossa. Heidän omassa asenteessa tai sitten virhe on tehty jo rekrytoinnissa.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment