fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

AAMUKUVAUKSET

Katsottiin vielä illalla sääennuste ja se lupasi ok keliä, pitipä vielä auringonkin näyttäytyä perjantaina heti aamusta. Pakattiin kuvauskamat, kamerat, salamat, radiot ja vaatteet valmiiksi illalla ja laitettiin viime perjantaiksi kellot soimaan aamulla aikaisin, jotta kerettäisiin kuvausspotille heti auringonnousun jälkeen.

Kun kellot soivat ja menin keittämään kahvia, niin katselin ikkunasta ulos samalla mietin: Kerrankin tämä menee suunnitelmien mukaan. Aurinko nimittäin oli alkamassa kömpimään ylös horisontissa. Täydellinen sää pitää aamukuvaukset! Samalla kun juotiin kahvit nopeasti, niin Meerit meikkasi ja oltiinkin nopeasti valmiina lähtemään. Douche Bagit  selkään, jalustat, salama ja muut pussukat kantoon. No tällä välin aurinko olikin luovuttanut tilansa tasaiselle pilviharsolle, dääm! Alkuperäinen idea olisi ollut seuraava: Kuvaus lähes suoraan aurinkoa vasten ja valaisu niin, että antaa auringon tulla flareksi taustalle ja valaisen Meeritin yhdellä fläshillä jossa softboxi pehmentimenä.

Tämän alkuperäisen suunnitelman sai unohtaa heti alkuun, mutta kokeilin kumminkin ensiksi ottaa kuvia salaman kanssa. En ollut ihan 100% tyytyväinen kameran näytöllä näkemääni (vaikka kun sain myöhemmin kuvat koneelle, ne toimivatkin hyvin), joten jossain vaiheessa skippasin salaman ja jatkettiin luonnonvalolla. Sekään ei ollut huonovaihtoehto, koska tukeva pilvipeite toimii ison softboxin tavoin ja valo on tasaista. Muutenkin aamuisin tai iltaisin valo on parhaimmillaan! Taas meillä oli muutamat asut mukana, myös minulla. Kuvailtiin taas ristiin toisiamme, vaikkakin olin kyllä enemmän kameran takana, kuin edessä. Kuvia tuli taas runsaasti, joten tässä postauksessa ensimmäinen setti niitä. Tuupataan sitten lisää ulos toisessa osassa.

Se nätin aurinkoisen aamun sijasta saatiin kuvata osan aikaa sateessa, mutta ei annettu sen häiritä vaan jatkettiin kuvaamista normaaliin tapaan. Viimeistään tässä kohtaa salaman sai unohtaa, koska tuo akkusalamani ei ole sääsuojattu ja se ottaisi itseensä kastuessaan. Kamera kestää kyllä tihkua, joten kuvaamista ei tarvitse lopettaa heti ensimmäisen pisaran tippuessa. Ja loppujen lopuksi tuo varsinainen sade ei sitten kestänyt kovin kauaa ja sen jälkeen olikin vain pientä tihkua.

Alla taas sekalainen setti kuvia. Editti kaikissa minun käsialaa ja editoitu käyttäen #akpresets´ejä. Ne kuvat missä minä olen ovat Meeritin kuvaamia. Muuten, kuvissa näkyvä flaren tyylinen efekti ei ole tehty jälkikäteen koneella, vaan jo kuvatessa. Arvaatko miten?

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment