Image Alt

Akikuvaa.com

BOAT TRIP

Tehtiin perjantaista lauantaihin kestävä pieni veneretki. Lähdettiin perjantain neljän aikaa ajamaan Sydeystä noin tunnin ajomatkan päässä olevaa Church Pointtia kohti, jossa katamaraani on parkissa tai siis ankkurissa. Siitä cruisailtiin paatilla The Basin nimiselle lahdelle, johon myös ankkuroiduttiin. Mestassa on lahden perukoille luonnon muovaama iso laguunimainen alue. Siellä pystyy kävelemään vedessä paikoin jopa 40metriä ennen kuin se alkaa syvenemään kunnolla. Ympärillä on luonnonsuojelualuetta, korkeita kukkuloita ja viidakon näköistä metsää kukkuloiden rinteillä.

Katamaraanilta joko soudettiin pikkuveneellä tai mentiin sup-laudoilla maihin / tuohon laguunille. Laguunin alueella on myös pikkuisia kenguruita ja näinkin sellaisia hyppimässä. To Do -listalla on merkintä selfiestä kengurun kanssa, mutta sitä ei saanut vielä ruksitettua yli. Yritin kyllä mennä nappaan yhteiskuvaa, mutta loikkivat otukset eivät olleet ihan samaa mieltä kuvasta ja pomppivat pakoon muutamaa metriä ennen. Dääm! Seuraavaan kertaan se selfie…

Veneen takaosassa on grilli ja duunattiin perjantain illallinen veneessä. Syötiin pihviä, makkaraa ja paria eri salaattia. Ruokajuomana Coronaa, limellä tietysti. Istuttiin iltaa kannella ja kumottiin muutama Coronan mokoma lisää. Samalla kun juteltiin, niin ihasteltiin kirkasta tähtitaivasta. Taivaalta löytyi myös Etelän risti, joka on historiassa ollut täkein navigoinnin apuväline laivoille. Tällä pallonpuoliskolla kun ei ole pohjantähden kaltaista yhtä kiintopistettä. Enemmän asiasta kiinnostuneet voivat googlettaa tuon tähtikuvion ja lukea lisää nippelitietoa siitä.

Nukuin yön ulkona veneen kannella. Ja perkele, että oli hyvä päätös. Miten ihanaa nukkua raittiissa ulkoilmassa! Nukkumaan mentäessä selasin Instaa ja ihastelin taivaalla olevaa näkymää lähemmäs 2,5h ennen kuin maltoin laittaa silmät kiinni. Täysin pimeässä taivalla näkyi selvästi paljain silmin Linnunrata ja tuo aikaisemmin mainitsemani tähdistö sijaitsee keskellä Linnunradan tiheitä tähtipilviä, joten näky oli vaikuttava! Samaan aikaan laineet liplattivat pehmeästi veneen kylkeen ja mitä ihmeellisemmät eläimet pitivät ääntä. Mietin siinä, että kyllä maailma on outo ja siisti paikka! Aamulla oli tarkoitus kuvata auringon laskua, mutta juuri siihen aikaa taivas täyttyi pilvistä. Pilvet tosin suurilta osin katosivat aamupäivän aikana.

Aamupalaksi kahvia ja Weetabixeja. Siitä melkein heti sub-lauta alle ja uimaan laguuniin. Itselläni oli vielä pieni operaatio piilareiden kanssa. Toinen oli meinaan luiskahtanut piiloon yläluomen taakse eikä meinannut tulla millään pois. Ei siinä, se harvoin on kuulemma vaarallista, mutta tuntuu aika epämielyttävältä. Koska mukana on vain kertakäyttöisiä linssejä, niin ei tietenkään ollut piilarinestettä, jolla sen oisi saanut liikkumaan takaisin poisotettavaksi. Nyt varmaan joku optikko heittäisi takaperin voltin, mutta meikän ratkaisu oli sukellella meressä silmät auki (lue: pidin toista silmää ”apposen auki” sormilla) ja yritin saada sen liikkeelle. Kolme kertaa piti käydä sukeltelemassa ja aina välillä hieroa silmää kevyesti, niin tulihan se sieltä vihdoin pois!

Loput päivästä hypittiin veneen katolta veteen ja nautittiin auringosta ja loistavasta ilmasta.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment