Image Alt

Akikuvaa.com

Cheekin stadionkeikka – kuvia

Akikuvaa.com

Olin jo ajatellut skippaavani keikan, mutta torstaina duunista himaan ajellessa sponttaanisti idis –Ei helvetti, mennään! Nopea soitto lippupalveluun, mutta puhelimella ei voinut enään varata lippuja, netistä kylläkin. Käsi hapuili takapenkillä ollutta kamerareppua ja sen sivulokerosta läppäriä. Pari lippua siinä lennossa ostoskoriin, auto parkkiin ja maksamaan liput heti netissä. Tiketit PDF:nä meiliin ja tulostimella taskuun.

Eilen ennen keikkaa pieni tour de Töölö, jotta löyty autolle paikka. Muutaman yrityksen jälkeen saatiin auto parkkiin Töölön tapaturma-aseman kohdille. Sitten maksamaan pysäköintiä. Keräsin kolikoita ympäri autoa lokeroista ja lähdin tunkemaan niitä automaattiin. Tuli siinä vauhdilla niitä laitettua ja pysäköinti olikin sitten maksettu la aamuun klo 0930 asti. No, ei ainakaan tarvinnut pitää kiirettä stadikalta poistumisen suhteen.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Stadikan edessä oli jo kaiken maailman fanituote pisteitä (kuten myös sisällä) ja muuta härdelliä. Siitä läpi dallailessa muutama kuva ja sisään itse tapahtumapaikalle. Turvatarkastukset olivat portilla lähinnä vitsi, –Onko sulla taskuissa mitään? –Ei ole –No sitten vaan sisään… Ensimmäiseksi tyylille uskollisena kahvikojulle, sumppit händyyn ja hetkeksi istuskelemaan ja juomaan tuota maailman parasta juomaa. Sisään tulossa saatiin ”Cheek Menu”, joka oli tehty yksinkertaisen tuyylikkääksi. Harvasta konsertista tuollaisia saa. Odotusta keikasta kuvastaa hyvin siinä sisään mennessä kuultu juttu. Vieressä ollut noin 40vuotias mies toteaa kaverilleen: –Vittu mä vihaan tota Cheekkiä, mutta ihailen niin helvetin paljon tätä stadikka juttua, että oli pakko tulla katsomaan.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Lämppäämässä ollut JVG veti muutaman biisin setin. Voitolla yöhön, Häissä, Huominen on huomenna,  Kran Turismo yms hitit. Viimeisenä Etenee ja Pete Parkkonen asteli lavalle suht isoksi kasvaneessa afrossa.  Kertsin ”Kun lähden Stadiin dallaamaan, on mulla massii taskut pullollaan” sopi lämppärin viimeiseksi vedoksi enemmän kuin hyvin, sillä sitten pienen odottelun jälkeen oli vuorossa itse mr Cheek.

Akikuvaa.com

Keikka alkoi lavalla olleiden scriinien näyttäessä lehtileikkeleitä uran alkuajoilta. Mukana oli myös video klippejä keikan julkistamistilaisuudesta, Enbuske&Linnanahde showsta Linnanahteen sanat: –Seuraava vieras on suomen kovin rokkari ja se on räppäriltä aika hyvin! Myöskään Arhinmäkeä ei oltu unohdettu. Cheek veti lähes kaikki hittinsä ja mukana oli iso kattaus vierailevia artisteja, live bändi, sekä muuta showta. Esim kappaleen Jippikayjei alkuun lavalle asteli rumpukomppania ja muutama cheerleader. Rummut hakkasivat alkukomppia ja mimmit tanssivat kunnes alkoi itse kappale. Rähinällekin levyttäneenä Jarella oli mukanan Elastinen ja kumppanit. Elan kanssa kajahti Profeetat ja isomman porukan kanssa Jos mä oisin sä remix. Koko konsertti oli rakennettu niin, että se kertoi koko Tiihosen pojan tarinan Lahdesta Stadikalle asti. Syypää sun hymyyn kappaleen jälkeen ilmoille kajahti pelkästään stadionkonserttia varten tehty biisi Yasmine Yamajakon kanssa, joka myös lauloi edellisessä. Biisi täydensi tarinankerrontaa käsittelemällä rikkinäistä parisuhdetta.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

Lavarakennelma oli lähes stadikan levyinen, korkeutta oli yli stadioinin reunojen ja lavasta lähtevä ”pisto” yleisön väliin oli pitkä. Cheekin tyyliin pommeja, tulta ja muita efektejä ei ollu turhaan säästelty. Valoja ja led-paneleja oli aivan käsittämätön määrä. Jokaiselle biisille oli erikseen visualisoitu valot ja ledien efektit. Koko show oli sellainen mitä ei ole, eikä varmaan tulla koskaan enään näkemään suomessa kenenkään toimesta, ei edes ulkomaalaisten artistien. Kaikki menusta lähtien tarinankerronnan kautta valoihin ja visuaalisuuteen oli sellaista mikä ei olisi hävennyt edes Vegasissa, vaan päin vastoin. Tähän lisätään vielä se, että täyteen ahdettu stadion valaisee kännyköillä koko areenan ja laulaa SUOMEKSI yhdessä. Herra aloitti keikkansa ajallaan, kaikki valot ja liekit toimi, tarinankerronta tuntui osuvan niin hyvin nappiin, että pisti jopa miettimään onko kaveri tehnyt koko uran tätä silmällä pitäen. Kaikki toimi niin hyvin, että kliseisesti sanottuna kaikki oli överin täydellistä. Lisään tähän kohtaa yhden lempi hästägenstäni #mielumminöveritkuvajarit, joka kuvaa hyvin koko settiä.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com Akikuvaac.omAkikuvaa.com Akikuvaa.com

Ei sitä voi oikein sanoin, ei kuvin, ei edes videoin selittää. Tuo on sellanen juttu minkä fiilis on pakko kokea paikan päällä, jotta sen voi käsittää. Niin huikea show, ettei mitään järkeä. Ihan kirjaimellisesti tuli kylmät väreet, kun lähdettiin pois. Muutenkin hauska nähdä suomalaisen artistin laittavan kaiken likoon tuolaisessa mittakaavassa. Olen seurannut suomalaisen hip-hopin kehittymisen alusta asti aika tarkasti. Muistan vieläkin ne joskus 2003 tienoilla olleet Rähinä Livet Gloriassa, jotka oli siihen aikaan isot bailut räpin saralla. Stadion show antoi huiman kontrastin siitä mihin jätkät on itse aloittamansa genren viennyt. Ainoa mitkä puutuivat oli JVG:n lämppäämisestä Abreu ja Cheekin feateista Koo.

Silloin kun nämä keikat julkistettiin olin yhteydessä Cheekin manageriin ja ehdotin keikan taltioimista iBookiksi. Nyt voin ensimmäistä kertaa sanoa, että luojan kiitos se juttu kuivui kasaan. Jos tuolla olisi ollut duunissa, ei olis pystynyt keikkaa kokemaan samalla tavalla. Nyt tyydyin napsimaan siitä samasta jossa paikasta josta keikkaa katsoimme, kuvia lavasta Samsung S5:sella.

Galtsussa lisää kuvia, sinne TÄSTÄ!

Loppuun vielä Jaren Instasta kuv,a missä yleisö valaisee kännyköillä stadikan ja joka viimeistään paketoi fiiliksen:

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment