Image Alt

Akikuvaa.com

EEZY BASKET 2017

Viikko sitten sunnuntaina saatiin pakettiin tämän vuoden Eezy Basket. Niille ketkä eivät tiedä mikä kyseinen häppeninki on, niin lyhyt briiffaus seuraavaksi: Reilu vuosi sitten keksimme pähkähullun idean markkinointiin Eezyssä. Mitä jos järjestäisimme katukoristurnauksen, joka olisi kaksi päiväinen? Lahjoittaisimme osallistumismaksut suoraan nuorten urheilun tukemiseen ja mukaan pääsisi 10 vuotiaista aikuisten sarjaan asti kaikki ikäluokat. Niin ja vielä firmoille oma sarja, jotta työporukan kanssa voi tulla viettämään hauskaa aikaa ja samalla vähän sportata. Mietittiin että tällaiselle turnaukselle tarvitaan myös ”kummi”. Saatiinkin koripalloilija Petteri Koponen mukaan tähän rooliin ja kiva kun Petsku jatkoi myös tänä vuonna kummipelaajanamme.

Ensimmäisen vuoden tapahtuma saatiin aikaiseksi rontissa 2,5 kuukaudessa siitä, kun päätös aloittamisesta oli tehty. Mukaan tuli tuolloin 67 jengiä, joka oli ihan kivasti ensimmäiseksi vuodeksi. Tänä vuonna aloitettiin tapahtuman suunnittelu hyvissä ajoin. Mukaan saatiin 85 jengiä ja noin 350 pelaajaa. Lauantaina pelattiin lähes 170 peliä ja sunnuntaina lähes 100 ottelua. Oltiin tänä vuona yksi FIBAn 3×3 turnauksista ja Suomen suurin katukoristapahtuma! Hyvä me!

Vaikka suunnittelu tämän vuoden tapahtumaan aloitettiin hyvissä ajoin talvella, niin kaiken muun duunikuvion, sekä muutaman sattuman takia pari viimeistä viikkoa hoideltiin vielä lukematon määrä asioita. Esimerkiksi ylläolevassa Insta Storystani nappaamassa kuvassa torstaina klo 19:00 aikaan vielä Janikan kanssa säädetään toimistolla kovasti. Perjantaina sitten rakennettiin turnausalue valmiiksi. Jäin kollegani ja tapahtuman toisen tuottajan Otto Michelsenin kanssa alueelle rakentamisen jälkeen hoitamaan yövartiointia. Varsinkin pe-la yönä tämä oli oiva ratkaisu, sillä pyörittelin vielä juttuja koneella puoli kuuteen asti aamulla. La-su yö oli sitten jo kaiken valvomisen jälkeen hiukan haastavampi, mutta koska meitä oli kaksi, niin saatiin vuorotellen pari tuntia nukuttua. Yöunet jäivät silti niin vähiin, että käytännössä lähes samoilla silmillä mentiin perjantai aamusta sunnuntai iltaan asti. Siihen päälle vielä ruokapolitiikkana koko vkpl iltasin burgeria ja päivisin Denniksen pizzaa. Toisaalta olen sanonut, että tapahtuman tekeminen tuntuu tekemiseltä vasta siinä vaiheessa, kun olo on sellainen, että olisit antanut kaikkesi, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kun tapahtuma on puserrettu läpi, siitä tulevaa euforista fiilistä voisi kuivailla isoksi adrenaliinipiikiksi.

Miesten maajoukkueesta Petteri Koponen, Juho Nenonen ja Mikko Koivisto haastoivat videokisan voittaneet junnujengit pelaamaan heitä vastaan.

Naisten maajoukkueesta Vilma Kesänen, Taru Tuukkanen ja Heta Korpivaara tekivät saman haasteen junnuille kuin miehet.

Pelattiin itse myös firmasarjassa ja tultiin viime vuotiseen tapaan toiseksi.

Tapahtumatuotanto on sellaista säätöä, vääntämistä, ongelmien ratkaisua ja ”palapelin” kanssa kikkailua, että oksat pois. Tosin olen huomannut pitäväni siitä melkein enemmän kuin mistään muusta duunista. Joten tulevat tapahtumat, täällä mä olen vapaana viikonloppuisin!

Eezy Basket päättää tavallaan kesän meillä Eezyssä, kun meidän ”kesä-esana” ollut Otto lähtee samalla muille laitumille, tällä kertaa Ruotsiin. Aina siitä vähän heikee fiilis tulee mutta, ehdittiin kesän aikana Oton kanssa vetää muutama ”rauhallinen” päivä Himoksen juhannuksessa, pari kertaa ”törmättiin” Stadin yössä ja sitten viimeisenä puserruksena EB:n viikonloppu. Varatkaa Tiian kanssa mulle joku vklp sohvapaikka teiltä ”ruottista”, niin tuun kyläilemään. ❤️

Pakko myös vielä kiittää kaikkia turnauksessa mukana olleita talkoolaisia, meidän tiimiä, sekä kaikkia turnauksen yhteistyökumppaneita! Toivottavasti nähdään myös ensi vuonna! Niin ja lisää kuvia tapahtumasta löytyy EBn Facebookista. Sinne pääset TÄSTÄ.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment