Image Alt

Akikuvaa.com

HELIRIDE

Heliride – Grand Canyon

Vieläkin jaksaa hehkuttaa kuinka siistiä tämä leikki oli. Kuten jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin, niin yksi parhaista jutuista mitä voit tehdä housut jalassa! Hotellilta oli kyyti kentälle, mistä lähdettiin kohti Grand Canyonia pienellä 12 paikkaisella lentokoneella. Lento kesti noin 40min, matkalla kateltiin maisemia ja kierreltiin esim. Hoover Damin yllä. Vaikuttava näky ilmasta käsin, vaikka en usko, että padon reunallakaan näkymät olisivat mitenkään hirveän huonot olleet.

Lähellä canyonin reunaa vaihdettiin lentokone helikopteriin ja lähdettiin tutkimaan canyonin pohjaa sillä. Teimme myös yhden laskun lähelle vesirajaa ja samalla saatiin jalotella hetki. Aika nopeasti siinä sai hien pintaa, kun lämpöä on rontti +44 ja sinne pohjalle, kun ei tuule yhtään.

Kun kopteri lentää ensiksi 30 metrin korkeudessa, menee canyonin reunan yli ja yht´äkkiä ”maata katoaa jalkojen alta” muutama sata metriä… Ei hitto! En osaa edes kuvailla miten henkeäsalpaava fiilis oli. Koko heliride on yksi parhaimmista asioista mitä voit tehdä housut jalassa!

Heliriden jälkeen mentiin perus turre-moodissa tekemään vielä pieni kiertoajelu busseilla. Skipattiin eka pysähdyspaikka tarkoituksella, koska meidän helikopteriajelu oli jo syönyt aikaa ja arveltiin, että se oli vähiten kiinnostava meille. Toinen pysähdyspaikoista oli Canyonin Skywalk. Hevosenkengän muotoinen ”parveke” tulee talosta niin paljon ulospäin, että tekee ison lenkin rotkon reunan yli. Pudotusta alaspäin on kolme kertaa niin paljon kuin mitä on Empire State Buildingillä korkeutta ja lattia on lasia. Pieni miinus paikassa kyllä oli, koska parvekkeelle ei saanut ottaa mukaan mitään kameroita, ei edes puhelinta. Kaikki tavarat piti jättää lukolliseen kaappiin ja vartijat tutkivat ettei taskuissa ole mitään. Mestana tosiaan todella hieno, mutta eivät ilmeisesti tajua rahan ahneuksissaan, että nykypäivänä yksi kokemukseen liittyvä juttu on jakaa niitä esim. somessa. Siellä toki oli pari paikan omaa kuvaajaa jolta kuvat olisi voinut ostaa siteen ”hyvään hintaan”. Mutta ei kiitos, Aki veti herneet nenään, koska oma kamera ei ollut sallittu, eikä siitä mitään mainittu aikaisemmin, kun tuota kierrosta varattiin. Paikan vieressä toki Canyonin reuna on avoimena ilman mitään aitoja yms. ja siinä kävinkin sitten istumassa ja nappaamassa muutaman kuvan, niin että jalat roikkuvat rotkon päällä.

Seuraavassa paikassa bussi pysähtyi mestalle missä saatiin ruokaa ja kuvailtiin vielä muutamia kuvia. Sitten takasin kentälle ja lentokoneella Vegasiin takaisin. Takaisin tullessa istuin etummaisella paikalla kuskin vieressä ja oli hauska nähdä se hänen näkökulmasta. Samalla pystyi tutkimaan kaikkia mittareita mitä lentokoneen ohjaamossa on. Jäätävän kiva päivä ja tekisin milloin vain uudestaan. Ehkä toki haluisin vain lennellä helikopterilla paaaaaaaljon enemmän. Siitä voisi tulla uusi normi!

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment