Image Alt

Akikuvaa.com

HINTERTUX – OSA2

Ensimmäisen osan pääset kurkkimaan TÄSTÄ.

Ensimmäinen aamu Hintertuxissa valkeni usvaisena. Mökkimme sijaitsi 1300metrin korkeudessa vuorien välissä. Aamulla kun join kahvia siinä 07:00 jälkeen, vuorien laet peittyivät vielä usvaan. Mökiltä ajoi noin 10min hissien ala-asemalle 1500 metrin korkeuteen. Kun nousimme gondoleilla ylöspäin, aurinkokin kiipesi esiin vuorien välistä kuin tilauksesta. Oikeastaan koko loppu reissun saatiin nauttia poikkeuksellisen hyvästä säästä. Ylhäällä pysty laskemaan hupparissa, syömään ja vetämään bissen t-paidassa. Toiseksi viimeisen päivän aamulla oli hetken pilvistä, parin tunnin laskujen jälkeen aurinko otti taas isompaa roolia. Viimeisenä päivänä oltiin rinteessä vain puolikas päivä, ennen lähtöä. Tämä päivä laskettiin kokonaan pilvessä, joka satoi samalla lunta. Näkyvyys oli aika nollissa, mutta toisaalta lumi mitä oli satanut yli 30cm, antoi anteeksi aika paljon kaatumisia. Siihen puuteriin oli kevyt heittää pannut. Niitä muuten silloin tulikin, kun jossain vaiheessa rinteitä oltiin laskettu sen verran paljon, että lumi oli nietostunut sinne tänne. Kaikki kummut tulivat sitten laskiessa ihan puskista näkyvyyden ollessa lähellä nollaa. Yllättävän raskasta reisille tuollainen tamppaaminen, toki hauskaa! Otin myös skeitin matkalle mukaan, jonka kanssa oli iltaisin hauska pelleillä. Koitin toki joka päivä saada lautamonoilla flipin laskujen päätteeksi, mutta se jäi tekemättä.

Lentokentälle mentäessä lumisade muuttui sitten vesisateeksi. Lennot takaisin kotiin päin meni taas miten meni. Innsbruckista Wieniin ajallaan. Käytiin saavuttuamme Wienin keskustassa pelaamassa bilistä vanhalla biljardi-clubilla. Puolen yön aikaa takaisin lentokentälle missä yövyttiin, kun lento lähti vasta 06:45 kohti Arlandaa. Löydettiin hiljainen osa terminaalista, jossa oli sellainen moduulisohva. Siinä koisattiin kaikki kolme sitten. Terminaali oli yöllä lähes autio, siivooja ajoi lattianpesukoneella ja pari muuta yöpyjää meidän lisäksi. Melkein olisi voinut kuvata jonkun kauhulyhärin, sen verran aavemainen tunnelma oli. Aamun lento hienosti ajallaan Ruotsiin. Mutta sitten, viimeinen lento Helsinkiin… Kone rullasi jo portille, mutta hajosi siihen. Alun perin odotuksen piti olla 3,5, joka sitten venyikin reilusti yli kuuden tunnin. Tehtiin kotimatkaa Hintertuxista vajaa 26h. Aika näppärää! Ajamalla oltaisiin oltu tunti nopeammin kotona.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment