fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Honor 7

Sain muutama kuukausi takaperin valita uuden puhelimen duuniluuriksi. Vaikka aika vapaasti sainkin ottaa minkä tahansa, valitsin Huawein Honor 7 mallin. Honor oli täysin uusi tuttavuus minulle. En ollut aikaisemmin käyttänyt sen mitään mallia ollenkaan. Ajattelin vain olla kokeileva, koska olin jo lukenut muutamia artikkeleja puhelimen testikäytöistä. Osaksi valintaan vaikutti myös se, että siinä on tupla-sim paikka ja ajatuksena oli pitää molemmat kortit samassa puhelimessa.

Akikuvaa.com

Heti kättelyssä Honor antaa itsestään erittäin vahvan laatuvaikutelman. Puhelimen takakuori on metallin harmaata alumiinia tai vastaavaa seosta. Kyljessä olevat äänenvoimakkuus- ja virtanäppäin jatkavat edellä kuvattua tyylikästä linjaa. Kun laitteen käyttöönotto on helppoa varsinkin jos on omistanut Android pohjaisen laitteen, koska laite klooni asetuksessa suoraan Googlen tilillä. Saman toki tekevät lähes kaikki Android laitteet nykyään.

Akikuvaa.com

Käyttöliittymää on myös kustomoitu merkin näköiseksi ja ikonit ovat mukavan pyöreitä. Aika pitkälti tulee mieleen jopa kilpailija iPhone. Enkä sano tätä negatiivisessa mielessä, Applen design on silmää miellyttävä. Näyttö reagoi kosketukseen kuten pitääkin ja appsit aukeilevat sujuvasti ilman ylimääräistä odottelua. Uutuuttaan puhelin kaatui pari kertaa, mutta päivittämisen jälkeen tämä loppui.

Akikuvaa.com

Kamera jättää vaativammalle kuvaajalle hiukan nihkeän fiiliksen. Laukaisuviive on turhan pitkä ja kuvan oton ajoittaminen vaikeaa. Monelle perus näppäilijälle tämä ei tuota ongelmaa, mutta jos haluat ottaa kuvan esimerkiksi paikallaan hyppäävästä ihmisestä vaatii ajoitus muutaman yrityksen jotta kaveri on kuvassa edes ilmassa. Kameran asetuksista saa tehtyä joitain säätöjä, mutta aiheohjelmat lähes loistavat poissaolollaan. Androideissa on ominaisuutena, että ne pitävät automaatilla liian pitkää suljinaikaa jo liian aikaisessa vaiheessa ja siksi suht valoisallakin ilmalla esim. kävelevät ihmiset blurraantuvat. Vertauksena mainittakoon, Sonyssä tämä ongelma on kierrettävissä, kun valitsee aiheohjelmaksi urheilun. Honorissa kameran linssi on aavistuksen koholla takannesta ja varsinkin aluksi minua pelotti jatkuvasti sen naarmuuntuminen.

Akikuvaa.com

Tupla-sim on loistava ominaisuus ja toimikin hyvin. Harmittavana miinuksena silloin ei voi käyttää muistikorttia ja puhelin täyttyy turhan nopeasti. Toinen sim-kortti asetetaan ensisijaiseksi kortiksi ja sen kortin datapakettia puhelin myöskin käyttää. Kummallekin kortille saa asetettua omat soittoäänet jolloin tietää kumpaan numeroon puhelu tulee, vaikka ei katsoisikaan puhelinta. Toki näytöllä myöskin näkyy pienellä ikonilla sim 1 tai sim 2. Puhelua soittaessa voi soittaa kummasta numerosta tahansa. Soitto kohdassa on myöskin kaksi luurin kuvaa ja niissä lukee esim. Sonera ja DNA. Mutta tosiaan, varjopuolena 2. paikassa oleva sim syö tilan microSD-kortilta. Tästä syystä ja kameran miinuksista johtuen päädyin laittamaan toisen kortin takaisin Sonyn Xperia Z3 plussaan.

Akikuvaa.comAkikuvaa.com

Ilman mitään laboratorio-testejä arvioisin akun kestävän hyvin. Itselläni on lähes aina päällä paikannus, wifi hyvinkin usein, kuten myös bluetooth. Lisäksi käytän somea ja muita appseja paljon, enkä joudu lataamaan puhelinta häiritsevän usein.

Mukava piristys puhelinmallien laajaan kirjoon. Kokonaisuudessaan lupaava paketti, joka on muotoilultaan ja tyyliltään loistava, mutta teknisten ominaisuuksien takia ehkä vielä hiukan raakile. Tosin puhelimen hintaluokassa ei ihan kaikkea samaa pystykään odottamaan, kuin 600€ ja sitä hintavampien puhelimien kohdalla. Hinta näyttäisi olevan Verkkokaupassa tällä hetkellä 369€, joten ei se kalliskaan tosiaan ole.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment