fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

LA TO VEGAS

LA to Vegas

Tehtiin tosiaan neljän päivän piipahdus Vegasiin. Ajettiin mentäessä pidempää reittiä Death Valleyn kautta ja käytiin ihailemassa aavikkoa. Viimeksi kun kävin Vegasissa, niin samalla kaavalla mentiin. Jotain järkyttävän hienoa ja kiehtovaa noissa aavikoissa on. Olen ihan koukussa niihin! Aikaisemmalla kerralla ei löydetty aavikon alinta kohtaa ”Badwater Basinia”, joka on 85,5 metriä merenpinnan alapuolella. Nyt viime kerrasta oppineena ajettiin suoraan perille oikeaan kohtaan. Matkalla käytiin myös Death Valleyn hiekkadyyneillä. Pysähdyttiin dyyneille hetkesi ihastelemaan ja kuvaamaan.

Aavikko on lähes aina lämmin paikka, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Hiekkadyyneillä oli jo +48 astetta ja Badwaterissa päästiin +52 asteeseen. Dyyneillä hiekka oli niin kuumaa, että aikamoinen henkinen taistelu oli pysyä paljain jaloin paikallaan muutama sekuntti, kun kuvia otettiin. Montaa kertaa ei ole sellaista kipua jalkapohjissa tuntenut.

Noin 1,5h ennen Vegasiin saapumista päästiin kokemaan aikamoinen rankkasade. Sade ei kestänyt kovinkaan kauaa, mutta sen aikaa kun vettä tuli, niin sitä TULI! Aavikon keskellä high way tulvi… Nähtiin myös hiekkamyrsky, pyörremyrskyn alku ja vielä juuri ennen Vegasia kunnon ukonilma. Asiat mitä tuolla tapahtuu tyyliin muutaman kerran vuodessa osuivat nyt samalle päivällä. Niin ja kaksi sateenkaarta piti meille myös seuraa jonkun matkaa.

Vegasissa majoituttiin Hollywood Planetiin. Kaikin puolin hyvä hotelli/casino yhdistelmä. Autolta tosin sai kävellä aika matkan hotlalle, koska samassa kompleksissa on yksi alueen isoimmista kauppakeskuksista ja pysäköinti paikat ovat samat. Hotellilla on pooli alue kuudennen kerroksen katolla. Samassa mestassa on myös flowboard allas, joka ainakin on allekirjoittaneen mieleen isosti. Tokana päivänä poolilla oli Caribian –teemalla allasbileet ja jossain vaiheessa menin ottamaan puolen tunnin setin surffia flowrideen. Heitin tupla fingerflipin laudalta toiselle ja allasvalvoja innostui niin paljon, että anto vetää loppupäivän extrana. Voin sanoa, että kelpasi! Loppuun ländäsin vielä triplan, josta ei harmikseni jäänyt videota todistusaineeksi.

Tehtiin ihan hullun siisti retki myös Grand Canyonille. Lennettiin Vegasista pienellä 9 paikkasella koneella Canyonin lähelle ja siitä sitten helikopterilla Canyonia pitkin ja laskeuduttiin pohjalle lähelle vesirajaa. Kun kopteri lentää ensiksi 30 metrin korkeudessa, menee canyonin reunan yli ja yht´äkkiä ”maata katoaa jalkojen alta” muutama sata metriä… Ei hitto! En osaa edes kuvailla miten henkeäsalpaava fiilis oli. Koko heliride on yksi parhaimmista asioista mitä voit tehdä housut jalassa! Tähän palaan vielä erikseen!

Sää Vegasissa oli niiiin mun mieleen, ns shortsi –kelit! Pävisin oltiin +42-45 välillä ja vielä illalla ysin aikaa kun lähettiin syömään, oli +41! Omasta mielesta ei yhtään liiaan kuuma ja jos voisin, niin raahaisin tuon sään mukanani Suomeen ja pitäisin sen ympäri vuoden siellä. 😛 Toki iPhoneni ei ole ollut lämmöstä yhtä innoissaan ja ottikin sen verran itteensä lämmöstä, ettei kotinäppäimen tuntopalaute enää toimi, näppäin kylläkin.

Lähtöpäivänä tsekkauduttiin ulos hotellista kympin aikaa ja jätettiin laukut hotellille säilöön. Vedettiin uimakamat päälle ja mentiin poolille vielä hetkeksi. Tuo hetki venyikin sitten reippaasti yli neljään, ennen kuin maltettiin lähteä. Takasin Losiin paineltiin suorinta reittiä, joka jenkkiläisellä ajotyylillä taittuu vajaassa neljässä tunnissa.

Ekan Vegasin vierailun jälkeen kaupungista jäi jotenkin hiukan tyhjä fiilis, mutta nyt se avautui ihan uusin silmin.
Las Vegas ya lo veremos! (Tässä tämän julkaisuvaiheessa ainakin Instassa seuraavat tietävät, että nyt ollaan jo toistamiseen Vegasissa tämän reissun aikana.) Sitten reilusti kuvia:

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment