Image Alt

Akikuvaa.com

LIGHTROOM PRESETS

Itse olen ollut vannoutunut presettien käyttäjä jo kauan. Jossain vaiheessa kun kuvasin lentopalloa paljon, niin tein valmiit presetit kaikkiin halleihin missä kävin kuvaamassa. Jos hallissa ei ollut valot muuttuneet tai kovin montaa lamppua rikki, pystyin ottelun jälkeen suoraan ajamaan kaikkiin kuviin samat esiasetukset. Jos taas lamppuja oli katosta palanut, niin silloin heitin yhteen kuvaan presetin ja säädin pikkaisen valotusta, jonka jälkeen ajoin saman kaikkiin kuviin. Tämä nopeutti työnkulkua aika lailla.

Olen myös käyttänyt paljon esiasetuksia muutenkin kuvatessa, väriensäätön ja oikean fiiliksen luontiin kuvissa. Samalla oma tyyli tulee joka kerta enemmän ja enemmän esille, sekä editti nopeutuu. Ausseissa asuessa laitoinkin ulos AK-Travels nimisen setin noita esiasetuksia ja se löytyykin kaupasta. Nyt olen tehnyt uuden AK-Autumn -paketin, joka niin ikään tulee löytymään piakkoin tuolta kaupasta, kunhan saan säädettyä niitä vielä hitusen.

Jälkimmäisessä on nimensä mukaisesti Lightroomin presettejä, joita itse olen käyttänyt varsinkin syksyn kuvissa ja muutenkin. Esim. LA1 ja LA2 -presetit sopivat mainiosti myös matkalle ja ehkä nimikin on saanut vaikutteita Atlantin takaa Los Angelesin reissulta. N1 taas puolestaan antaa mukavan fiiliksen iltakuviin, esimerkkinä Linnanmäen valokarnevaaleilta pari kuvaa. Mukana tottakai paketissa tulee olemaan myös tottakai filmilookkia matkivia presettejä.

Näissä ei ole säätöä jo vaikuttaisi valkotasapainoon, joten se tulee säätää oman mielen mukaiseksi. Tämä siksi, että jokainen kuvaustilanne on erilainen kuin toinen. Samoin valotuksesta riippuen voi joutua säätämään valotusta jonkin verran suuntaan tai toiseen. Alla lisää kuvia jotka editoitu AK-Autumn -preset paketilla. Osassa ennen/jälkeen kuvat mukana.

 

Joko sä käytät Lightroomissa presettejä? Jos joo, niin kenen ja mikä niissä on parasta?

Kuvissa: @meeritti ja @laurapuntilaartist

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment