fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Luokkakokous

Luokkakokous_poster_final_WEBlarge

Luokkakokous-elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja pääosista vastaa Jaajo Linnonmaa, Sami Hedberg ja Aku Hirviniemi. Viimeiseksi mainitun takia meinasin skipata koko elokuvan.  Marja Tyrni-sketsihahmosta suuren yleisön tietoisuuteen noussut Hirvinemi kun vain jotenkin saa tv-ohjelmissa mut kääntämään kanavaa. Jopa R-Kioskilla kolikkopeljä pelatessa viereen tuleva mummeli, joka alkaa pelaamaan Marja Tyrni-peliä, saa minut lopettamaan oman ja lähtemään koko paikasta. Se Marja Tyrni-nauru/ääni mikä siitä pelistä tulee, saa mun korvat itkemään verta. Sama pätee 99% niitä tv-ohjelmista, jossa hän esiintyy. Kiitos ja anteeksi…

Palataanpas itse elokuvaan.  Päätin sen kuitenkin nähdä, koska tekihän elokuva ensimmäisenä viikonloppuna suomalaisten elokuvien katsojaennätyksen, Hedberg on omasta mielestäni suomen paras koomikko ja Jaajo on tehnyt hauskoja juttuja urheilun puolella. Lisäksi kelailin, että nyt kyseessä on elokuva ja Hirviniemellä on rooli jota sen pitää näytellä, eikä se saa vetää vapaasti niitä typeriä Putoushahmoja ja muita sketsi-imitaatioita. Toimi ihan hyvin, vaikka paikka paikoin Akun naamasta näkyikin, että tässä kohtaa se on taas revennyt ja kohtaus on laitettu poikki.

Itse elokuvasta tulee tavallaan mieleen suomiversio jenkkileffasta Kauhea kankkunen. Elokuvassa kolme keski-ikäistä miestä lähtee luokkakokoukseen. Tuomasta näyttelevä Jaajo on menestynyt show-mies, Anttia näyttelevä Hedberg on juuri eronnut sinkku ja Nippeä näyttelevä Hirviniemi elää ”tavallisessa” parisuhteessa yhdessä vaimonsa ja tyttärensä kanssa. Kaverukset lähtevät Luokkakokoukseen päivää aiemmin, jotta pääsisivät tuulettumaan  yhdessä. Sekoilu alkaa jo matkalla ja kestää elokuvan loppuun asti. Radiossa leffasta sanottiin lyhyesti: ”Jaajo tapaa naisia ja panee. Jaajo tapaa lisää naisia ja panee.” Jossain kohtaa tuntuikin, että elokuva noudattaa täysin tuota kaavaa, muiden sekoillessa aina hiukan siinä välissä.

Kokonaisuudessaan katottava leffa ja luultavasti tämän hetken suomalaisista komediosta paras. Jotkut kohtaukset oltaisiin voitu tehdä hiukan intensiivisemmin tai käyttää niitä paremmin hyödyksi elokuvan aikana. Samoin loppu tulee vähän nopeasti ja tylysti. Silti ehdottomasti katsottava kotimainen teos. Jopa Hirviniemi vetää roolinsa niin, ettei alkanut kertaakaan ärsyttämään isommin. Hienoa Aku!

Annan 4tähteä.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment