fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

MIKSI PIDÄN BLOGIA

Miksi aloin joskus pitämään blogia? Mitä haluan blogilta nykyään?

Kun joskus vuosia sitten aloin valokuvaamaan enemmän määrällisesti ja enemmän tosissaan, sain itse valtavasti inspiraatiota ja oppia muiden kuvaajien blogeista. Esim. Mike Siren piti silloin vielä itsekin blogia, jossa hän jakoi todella paljon bts materiaalia kuvauksista, flässi setupeista ja editin eri vaiheista. Toki hän teki ja tekee sitä edelleen Facebookissa, vaikka ei enää samalla volyymilla. Samoin noihin aikoihin myös Thomas Whitehouse piti blogia, jossa oli paljon makin of -materiaalia. Thomaksella oli aina jotain omaa projektia meneillään, kun olivat esim. mökillä tai jossain reissussa. Ne postaukset olivat hurjan inspiroivia ja ainakin omalla kohdallani ”pahensivat” valokuvauskärpäsen puremaa. Silloin oli myöskin ollut jo jonkun aikaa pystyssä nykyään edesmennyt Sulantoblog, jota ystäväni Matti Sulanto piti kahdeksan vuoden ajan. Sain Sulantoblogin matkan aikana kunnian sotkea hiukan omia sormianikin tuohon saittiin. Nykyään hänellä on samaa nimeä kantava Youtube -kanava. Matti on se tyyppi, jolta olen oppinut kaikki valokuvauksen perusteet ja joka on antanut vuosien varrella paljon palautetta kuvista. On se jopa pari kertaa vahingossa jotain ruutuja kehunutkin, heh!

Kun aloin itse pitämään blogia, halusin jonkin oman kanavan jakaa kuvia ja juttuja. Ihan bloggauksen alkupään jutut on poistettu ja osa jäänyt edelliselle alustalle myös (onneksi). Myöhemmin siitä tuli myöskin välillisesti markkinointikanava omalle tekemiselle. Varsinkin siihen aikaan kun kuvasin aktiivisesti paljon beach volleytä ja lentopalloa. Nyt viimeiset vuodet blogi on päivittynyt rauhallisemmin, mutta pientä aktivoitumista on ollut näkyvillä.

Mitä nykyään haluisin tältä blogilta?

Tämä on edelleen se alusta, johon voin laittaa materiaalia omista projekteista ja jostain asiakkaiden kanssa tehdyistä myös. Toki nyt 2019 somella on oma merkittävä osuus, mutta tänne saa enemmän materiaalia, kun ei aina viitsi Instagramiin työntää 15 kuvaa putkeen samasta setistä. Tämä toimii omalta osaltaan työnäytteiden kotina. Tänne on helppo linkata, jos joku kysyy millaista materiaalia teen. Pitäisi vielä tehdä tänne ihan rehellinen portfolio -osio.  Tämä on ollut todo -listalla jo jonkun aikaa, mutta en vain ole saanut sitä aikaiseksi. Täällä blogissa on myös välillä ollut kiva jakaa kuulumisia ja jotain sportti- sekä reissujuttuja myös.

Toisaalta miksi itsekin jaan tänne omia projekteja on se, että niitä on sika hauska tehdä. Rakastan edelleen kuvaamista ihan älyttömästi ja olen aina valmis tarttumaan kameraan. Tykkään kuvan luomisprosessista kokonaisuudessaan ja henkilökuvissa vuorovaikutuksesta mallin kanssa.

Samaan aikaan kuvaaminen on rentoutumista. Siinä unohtaa kaiken muun stressin ja on vaan hetkessä. Cheekkiä hiukan sarkastisesti lainatakseni:

Mä kierrän kuvaamassa/
Mut ennen kaikkee kyse on siit et viihdynks mä tässä/
Älä kerro muille et tekisin tän ilmaseksikin/
Ilman rahaa, rakkautta ja ilman seksiikin/
Mä oon koukus tähän elämään/ siks tän kaiken loppumist joutuu vähä pelätä/”

Toinen on se, että toivon pystyväni inspiroimaan jotakuta, joka on aloittamassa kuvaamista, samaan tapaan kuin sain itse inspiraatiota muiden blogeista. Jos edes joku nostaa tassun pystyyn siitä, että on mun tekemistä saanut jotain kimmoketta, niin siitä nousee hymy huulille. Ja tämän takia olen avoin kaikille ehdotuksille siitä millaista sisältöä täällä jengi haluisi lukea/katsoa.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment