fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Minihaastis: Emilia Joensalo

Akikuvaa.com

-Kuka olet ja mistä tulet?

Emilia Joensalo, oon kotoisin Joensuusta, mut viimevuoden asunu Kuopiossa.

-Miten ajauduit biitsin pelaamisen pariin?

11 vuotta lentopalloa tuli pelattua ja kesät aina biitsillä, rakkaus biitsiä kohtaan on näiden vuosien varrella kehittynyt ja nyt lonkkien jatkuvan tulehuskierteen vuoksi lentopallo saa jäädä ja ensi vuonna en pelaa enää sisällä vaan keskityn ympärivuotisesti ainoastaan biitsin reenaamiseen.

-Miten paljon aikaa kuluu treenaamiseen?

Se on elämäntapa ja treenit ovat osa jokaista päivää. Päivittäin tuplasti tulee treenattua, toki välillä kropan pitää antaa levätäkkin, mutta kuudesta treenistä ylöspäin 12 asti niitä reenejä kertyy viikottain, tietysti turnaus viikonloput vähentävät treenien määrää kisakaudella.

Akikuvaa.com

Akikuvaa.com

-Onko kauden aikana ja offilla millanen ero?

Tottakai eroa on, kauden aikana herkistellään ja lajitreenaus korostuu, mutta fysiikan ylläpito on kaudenkin aikana tärkeää. Offilla peruskuntotreeniä, fysiikan reenaus muuttuu ja rakennetaan pohjaa kaudelle. Molempiin kuuluu mulla myös intervallitreenit ja hyppytreenit.

-Parasta biitsissä?

No onhan se hieno laji. Bikinit päälle ja hiekalle pelaamaan auringon alle. Samalla biitsissä saa tavallaan pienen palan sekä joukkuelajia, että yksilöurheilua. Vastuu peleissä on suuri, sillä eihän kentällä ole meitä kuin kaksi. Ja nimenomaan se monipuolisuus suorittamisessa, jokainen osa-alue tulee olla hallussa ja henkinen kantti, sekä kommunikaatio parin kanssa on myös todella tärkeää. Oikeastaan ei voisi täydellisempää lajia olla, kaikki asiat kohdallaan!

-Onko tavotteet asetettu kuinka korkella lähitulevaisuudessa?

En osaa sanoa lähitulevaisuudesta, mutta toki unelmia on. Lähitulevaisuudessa ensimmäinen pykälä ois lähtee rakentamaan sitä tulevaisuutta jonkun parin kanssa, jolla löytyy samanlainen motivaatio kuin allekirjottaneella.

Akikuvaa.com Akikuvaa.com

-Paras ranta?

Biitsiä en oo kovin monilla rannoilla pelannut, mutta ehdottomasti täydellisin ranta, missä oon käyny on Thaimaassa Phi Phi-saarilla, Bamboo Islandilla. Suomen rannat on tulleet tutuksi toureilla ja näistä lemppari on jostain syystä Porin Yyteri.

-Entä paras turnaus järjestelyiden puolelta?

Pari vuotta on vasta tullut Pro Tourilla kierrettyä, joten paljoa ei oo vielä kokemusta kertyny. Tän kesän parhaat järjestelyt oli ehdottomasti Hietsussa.

-Käsittääkseni olet harrastanut muitakin lajeja? Mitä?

Pikkutyttönä on tullut urheiltua kaikenlaista baletista pesäpalloon. Viimevuosina lajitreenauksen ohella on tullut treenattua fitnesstä ihan lajinakin, mutta kisalavalle asti en ole päässyt. Rakastan fysiikaan reenausta myös ulkonäkötavoitteellisesti, mutta laji itsessään ei loppujen lopuksi ole ehkä mun juttu.

Akikuvaa.com

-Opiskeletko vai oletko duunissa?

Opiskelen neljättä vuotta urheilulukiossa Kuopiossa ja kesän oon ollut duunissa H&M:llä.

-Miten vapaa-aika kuluu?

Mikä vapaa-aika? Ystävien, perheen ja poikaystävän kanssa keksii aina jotain mukavaa vapaa-ajalle. Oon tosi huono olemaan paikoillaan, joten usein vapaa-aikanakin tulee lähdettyä pelaamaan vaikka tennistä tai kavereiden kanssa höntsäbiitsiä. Joskus pitää toki muistaa olla paikoillaankaa, mut en mä kauaa pysy. Yks iso osa vapaa-aikaani on myös blogin päivittely. Muita sydäntä lähellä olevia asioita on musiikki, ruoanlaitto, valokuvaus ja nykyään tulee myös piirreltyä jonkun verran.

-Sä bloggailet myös. Kerro vähän siitä?

Jep! Blogia oon kirjottanu nyt 2,5 vuotta ja se on opettanu mulle paljon. Kirjotan urheilu & terveys-painotteista blogia päivittäisestä elämästäni ja matkastani kohti unelmia. Pohdin paljon elämää ja asioita ja pyrin motivoimaan ihmisiä unelmoimaan rohkeasti ja toteuttamaan itseään jokapäiväisillä ratkaisuilla. Näiden vuosien aikana blogista on muodostunu tärkeä osa mua itseä ja en vois kuvitella enää olevani ilman sitä. ”Love the life you live, Live the life you love” – Bob Marley

Emilian blogin löydät TÄÄLTÄ ja Instan TÄÄLTÄ.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment