fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Sony SmartWatch 3

Akikuvaa.com

Sain jokin aika sitten kokeiltavaksi Sonyn SmatWatch 3 älykellon. Aikaisemmin olin käyttänyt jonkun verran Sonyn aktiivisuusranneketta, mutta tuote ilamn ruutua ei tehnyt käytettävyydestä kovin herkullista. Ennen uusien älykellojen tuloa markkinoille oli Sonyn kilpailija Samsung paljon edellä puettavissa älylaitteissa. Miten Sonyn vastaisku sitten onnistui?

Minulla kokeiltavana ollut malli oli nimenomaan SmartWatch 3 SWR50, vaikka samaan aikaan markkinoille tuli myös sirompi SmartBand SWR30. Valitsin testiin isompinäyttöisen mallin, se myös näyttää enemmän niinsanotusti normaalilta kellolta muotoiluineen. Pienemmän Band-mallin ominaisuuksiin tosin olisi kuulunut se, että rannekkeen kautta voi myös puhua. Se siis toimii myös handsfreenä. Jostain syystä Watchista tämä ominaisuus puuttuu, vaikka puheluun vastaaminen onnistuu toki myös kellon kautta. Kilpailijan vastaavassa mallissa myös puhuminen onnistuu. Tavallaan hiukan sääli, että ominaisuus uupuu Sonysta, koska se on suhteellisen kätevä esimerkiksi autoa ajaessa.

Sonynkin malli näyttää kaikki mahdolliset ilmoitukset mitkä someen tulevat. Lisäksi tulleet meilit pystyy lukemaan siitä huomaamattomasti. Hieno ominaisuus kun palavereissä ei tarvitse vilkuilla puhelinta koko ajan. Googlen äänihaku toimii suoraan kellossa ja samoin voi tehdä muistiinpanoja ääninauhuri-ominaisuudella. Googlen kartat ja navigointi luonnistuu myös. Itse en kerennyt kokeilemaan kuinka über-kuljetuspalvelun tilaaminen onnistuu kellolla, mutta sekin ominaisuus siinä on. Mikäli toimii (kuten oletan) yhtä hyvin, kuin vastaava appsi puhelimessa, ei pitäisi olla valittamista. Kello synkronoi tarpeelliset tiedot Lifelog-sovellukseen. Vaikka laitteen ja puhelimen välinen yhteys olisi katkennut, kello tallentaa tiedot ja synkronoi ne kun yhteys muodostetaan uudestaan. Herätyksen saa sekä puhelimeen, että kelloon. Kelloon saa halutessaa eri soittoäänen kuin puhelimessa. Toki kun herätyksiä ottaa pois päältä, kannattaa muistaa poistaa se myös kellosta. Ainakin siinä tapauksessa ettet nuku yksin. Lisäksi laite värisee ranteessa, jos poistut tarpeeksi kauas puhelimesta. Loistava juttu, jos meinaa unohtaa luurin johonkin kiireen keskellä. Akun kesto on hyvä ja kesti omassa käytössä helposti pari vuorokautta. Lataaminen tapahtuu micro-usb:llä, joten ladata voi lähes missä vain.

Käyttöliittymä on selkeähkö ja kustomoitavissa aika hyvin. Kelloon saa ladattua lisää appseja, mutta valitettavasti en ehtinyt niihin perehtymään jenkkimatkasta johtuen. Itse tykkään näistä älykelloista valtavan paljon, eikä Sony tehnyt siihen poikkeusta. Kokonaisuudessa hieno laite, jonka saa tällä hetkellä noin 250€ hintaan. Ainoa isompi miinus minkä kokeilun aikana keksin, oli tuo handsfree ominaisuuden puuttuminen.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment