fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

Sully – UROTEKO HUDSON-JOELLA

Kaikki varmaan muistavat kuinka 2009 New Yorkista LaGuardian kentältä US Airwaysin lento nousee ilmaan, mutta pian nousun jälkeen eteen tulee lintuparvi. Linnut menevät moottoreiden läpi ja kumpikin moottori tuhoutuu. Lennon johto kehottaa konetta palaamaan tai yrittämään toiselle lähistöllä olevalle kentälle pakkolaskua. Lähes 40 vuotta lentänyt kapteeni Chesley ”Sully” Sullenberger tekee kuitenkin oman päätöksen ilman laskelmia, pelkällä mutu-tuntumalla. Kone ei pääsisi tiheästi asutun alueen yli takaisin kentälle, korkeutta onnettomuuden sattuessa oli vain 980 metriä. Hän punnitsee vaihtoehtoja ja ainut teoreettinen paikka on Hudson-joki. Mutta kukaan ei aikaisemmin ole saanut isoa matkustaja konetta ehjänä alas veteen. Lisäksi se on sellainen asia jota ei harjoitella etukäteen.

Kyydissä on 155 henkilöä, matkustajat ja miehistö. Sully saa kuin saakin koneen ehjänä jokeen ja jopa niin, ettei kukaan kuole. Evakuointi onnistuu nopeasti ja kaikki näyttää menevän paremmin kuin hyvin. Onnettomuustutkintalautakunta kuitenkin tekee tietokoneella mallinnuksen tilanteesta ja ensimmäinen arvio on, että kone olisi päässyt kummallekin kentälle turvallisesti.
Onko tietokonelaskelmat oikeassa ja todetaanko sankari-kapteeni lopulta syylliseksi koko onnettomuuteen, vai voiko vanhan lentäjän kokemus voittaa tietokoneet?

Tositapahtumiin perustuvat leffat ovat lähtökohtaisesti hyviä, jos aihe vain kiinnostaa.
Leffa itsessään on kuvattu hieman dokkarimaisesti, mutta ilman dokumentille tyypillisiä haastatteluosuuksia. Katsomisen arvoinen jo pelkästään tuon historiaan jäävän tapahtuman takia,
mutta ehkä tämä ei ollut Clint Eastwoodin paras ohjaus. Näyttelijät tekevät duuninsa hyvin. Leffan anti on kuitenkin jotenkin pliisu. Olisin kaivannut enemmän leffamaista elokuva kokemusta.

OHJAUS: Clint Eastwood
NÄYTTELIJÄT: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

3***tähteä.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. 

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment