Image Alt

Akikuvaa.com

The Revenant

Jos Leonardo DiCaprio saa vihdoin ja viimein Oscarin, on leffa vaan pakko väijyä. Hauskaa, että pysti tulikin sitten lopulta sellaisesta reilu kahden tunnin leffasta, jossa ¾ on näyttelyä pantomiimina.

Tarina sijoittuu 1820-luvulle missä DiCaprion näyttelemä Hugh Glass joutuu karhun raatelemaksi ja oma metsästysseurue jättää hänet metsään kuolemaan. Taistelua elämästä ja kuolemasta, sekä ihmismielen ihmeellisestä voimasta selviytyä mahdottomalta tuntuvasta tilanteesta. Ennen metsään hylkäämistään Glass näkee miten hänen toverinsa John Fitzgeraldin pettää hänet pahimmalla mahdollisella tavalla.

Tositapahtumiin pohjautuva tarina on mielenkiintoinen ja juonenkäänteineen sopivan erilainen erottuakseen massasta. Kuvauslokaatiot maisemineen omaa luokkaansa, mutta juuri alussa mainitsemani vuorosanojen puute häiritsee aika-ajoin jonkun verran. Tämä toki sopii ja on tarkoituksenmukaista, mutta silti tekee mieli huutaa välillä: ”SANO NYT JOTAIN”! Juurikin tästä syystä myös tuo yli kahden tunnin kesto tuntui välillä erittäin pitkältä, vaikka leffaa jaksoikin seurata nukahtamatta. Tositarinaan pohjautuminen tekee tästä astetta mielenkiintoisemman.

Katsottava pätkä, vaikka ei herätä isompia wou-elämyksiä suuntaan tai toiseen. Tasapaksu, ihan ok leffa. Olisin kyllä ehkä itse antanut DiCapriolle sen Oskarin jostain aikaisemmasta leffasta, kuin tästä.

3,5*** tähteä.

Ohjaus: Alejandro González Iñárritu
Pääosassa: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter…

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä.

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment