fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

VAIN LOPPUTULOS MERKITSEE

Miten kuvan lopputulokseen päästään? Tämä on ollut ihan normaali keskustelun aihe eri foorumeilla jo kauan. Onko sommittelu tehty kultainen leikkaus muistaen? Onko kuvan pääkohde rajattu oikein? Onko joku kohta ylivalottunut? Onko kuvattu oikealla kameralla vai peilittömällä? Puhelimella? No ei kai nyt kukaan sentään…

iphonella_kuvattua-6 iphonella_kuvattua-4

Nyt kun uusi iPhone ilmestyi tai pikemminkin kun uusi päivitys käyttöjärjestelmään ilmestyi, niin sama keskustelu alkoi taas vauhdikkaammin. Päivityksen myötä 7plus-mallin kameraan tuli ”portrait mode”. Kyseinen kuvatila sumentaa taustan kuvanoton jälkeen ja tämä ei tuntunut kaikille olevan ok. Onhan se FEIKKI BLURRI!

iphonella_kuvattua iphonella_kuvattua-5

No, onko sillä lopulta mitään merkitystä? Onko lopulta millään tekstin alussa olleella kysymyksellä mitään merkitystä, kun katsotaan lopullista kuvaa? Ei ole! Jos kuva näyttää valmiina hyvältä, on aivan sama miten lopputulokseen on päästy. On aivan sama noudattaako se kultaisen leikkauksen kaavaa, vai onko taivas palanut puhki. Kuvauskalustollakaan ei ole mitään merkitystä loppupeleissä. Jos kuva näyttää hyvältä, se näyttää ja jos taas ei näytä, niin se ei vain näytä. On aivan yhden tekevää kuinka ”oikeaoppisesti” kuva on tehty, jos lopputulos ei vain tyydytä.

Siispä keskittykää kuvaamaan mielummin, kuin että keskittyisitte siihen mikä on oikea ja mikä väärä tapa kuvata. Kyllä niitä hienoja otoksia sieltä tulee. Vain lopputulos merkitsee! #justshootit

AK-Media House Oy iphonella_kuvattua-3

Kaikki jutun kuvat ovat iPhonesta. Osassa kuvaustilanteissa oli todella hämärää, joten kohinaakin on, mutta mitä sitten.

Muista käydä tykkäämässä Akikuvaa.com:ista myös Facebookissa ja laita seurantaan Twitterissä, sekä Instagramissa tai seuraa hastägillä #Akikuvaa. Näin tiedät ensimmäisten joukossa mitä on meneillä. PS: Snäpistä löytää myös: @akikuvaa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment