fbpx
Image Alt

Akikuvaa.com

VIIMEISEN VUODEN REISSUT

Sitä sanotaan, että matkailu avartaa ja se pitää kyllä paikkansa 110%. Olen tässä viimeisen parin viikon aikana selannut kuvia reissuista. Ainahan se on hauskaa muistella hauskoja tilanteita matkoilta, mutta ehkä isoin syy tässä on ollut se kun täällä Suomessa sää on mitä on.

Puhutaan että syksy on niin kivaa aikaa ja plää plää plää. On syksyssä toki omat puolensa värien ja sen sellaisten puolesta, mutta ei kai kukaan voi tosissaan olla iloinen siitä jos sataa ja ilma on kylmä ja kostea? Itellä vielä vaikuttaa negatiivisesti kun on saannut tämän vuoden puolella olla aika monta kuukautta lämpösessä. Ja nyt puhun lämpimällä sellaisista lämpötiloista milloin mittari näyttää yli +30 astetta. Aluksi selasin vain Jenkkien ja Aussien matkoilta ruutuja, mutta kun menin pidemmälle, niin tajusin että ihan kivastihan tässä nähnyt paikkoja vaikka kaikkialla ei ollutkaan ihan tuota äsken mainitsemaani lämpötilaa. Ja muutenkin tykkään talvesta vain ne tunnit kun kerkeää olla laudan päällä.

Mutta kelataanpa nauhaa vuoden verran takaisin päin. About näihin aikoihin lähdetiin kohti Hintertuxia Itävallassa. Siellä on jo lokakuussa parkki auki reilussa kolmessa tonnissa vuorilla. Aurinko lämmitti silti mukavasti ja lautailla pystyi hupparissa. Safkaamaan ja bissen tarkeni ottaa hyvin t-paidassa terdellä. Kämppä oli 1500 metrin korkeudessa ja siellä oli koko ajan t-paita kelit. Viikon verran laskettiin aika herkullississa olosuhteissa. Niin ja menomatkalla oltiin päivä Frankfurtissa ja siellä oli jotain +22. Lisäksi arska paistoi mukavasti!

 

 

Joulukuussa suunnattiin taas Itävältaan laudat kaunalossa. Tällä kertaa lennettiin Muncheniin ja ajettiin sieltä Saalbachiin. Siellä piti jo pukea takkia päälle, mutta osan ajasta pysty raidaamaan puuterilla myös huparissa. Lunta riitti ja sitä myöskin satoi parina yönä REILUSTI lisää! Aamusin heit rinteeseen, koko päivä laskua, kauppaan ja kämpille tekemään safkaa. Syödessa tsekattiin läpi mitä oltiin saatu päivällä Goprolla tallennettua ja sitten melkein heti nukkumaan. Sen verran poikki oli päivän laskuista. Pitkät rinteet, puuteri ja offilla laskeminen kummasti pisti väsyttämään. Tällä reissulla kuvattiin myös LELU4YOU -merkille kuvia ja video.

 

 

 

Saalbachista kotiuduttiin jouluaattoa edeltävänä päivänä. Aattona heitin joulupukkina kierroksen ja menin ansaituille bisseille sen jälkeen. Joulupäivinä kävin porukoilla syömässä ja salilla treenaamassa. Välipäivinä pari päivää toimistolla ja sitten lähdin kasin aikaa illalla ajamaan kohti Tahkoa. Taas lauta ja lasauskamat mukana kohti rinteitä. Tahkolla piti olla vain hetki ja palata uudeksi vuodeksi Stadiin. Muutaman mutkan kautta toisin meni ja Tahkolla kuluikin 1,5 viikkoa hujauksessa. Kaikki loppuu aikanaan ja taas piti palata kehä kolmosen tälle puolelle.

 

 

Loput tammikuusta menikin duunien parissa. Konsernin kick-off bileet oli Turussa ja muutenkin tuli tehtyä messu ja luentokeikkoja. Oli Savonlinnaa, Jyväskylää, Loimaata… Helmikuussa lähdettiin toimiston porukan kanssa tekemään jo perinteeksi muodostunut alku vuoden reissu. Suunnattiin toista kertaa peräkkäin Lontooseeen. Lontoon pitkältä viikonlopulta laskeuduttiin Helsinki-Vantaan lentokentälle sunnuntain ja maanantain välisenä yönä josku 00:30 aikoihin. Seuraavan aamuna toimistolle ja duunin jälkeen himaan pakkaamaan. Pakattiinkin reilusti. Kolmen kuukauden reissun kamat matkalaukkuun ja reppuun, muut kamat pois kämppiksen jaloista.

 

 

Ja niin sitä oltiin tiistai aamuna reilu vuorokausi edellistä kerrasta taas lentokentällä. Nyt kuitenkin kentällä olo erosi muista kerroista hiukan, sillä taskussa oli viisumi Australiaan ja paluulipussa oli päivämäärä vasta kolmen kuukauden kuluttua. Oli aavistuksen outo vaikkakin innostunut fiilis olla yksin lähdössä noin pitkälle reissulle. Laitoin Instaan silloin kuvan jonka teksti meni näin:

Rontti vuorokausi edellisestä ja taas on #douchebag pakattu uudestaan. Tällä kertaa istun yksin koneessa ja samaan aikaan omalla tavalla haikee, mutta niin siisti fiilis. Aika lämmitellä hanurin puutumista tällä ekalla HEL-DOH pompulla! Ja PS: Pitäkää pakkasenne!

 

 

Kolme kuukautta menikin todella nopeesti ja kotiin lähtö tuli sitten vähän ”yllättäen”. Reissu teki todella hyvää ja näyttipä Suomi eksoottiselta lentokoneesta kun oltii laskeutumassa. Upea sää ja lennettiin aamu auringossa kylpevien vihreiden saaristojen yli. Ja täällä olikin jo talvi kerennyt väistymään ja kesä oli aluillaan, olihan jo toukokuun puoliväli.

 

 

Alle kaksi kuukautta tästä, Amsterdamin kautta Los Angelesiin. Jos aikaisemmin Losi on ollut ehdoton ykkönen, niin nyt oli hauska mennä sinne heti Aussien perään. Sydney nimittäin antoi kovan vastuksen! Losi-Vegas-Losi-Vegas ja lämpöä riitti +30 asteesta aina Death Valleyn +52 asteeseen. Ai että! Näitä reissuja on hauska muistella ja niitä kaipaa vaan koko ajan lisää. Ne on kuin huumetta mihin jää koukkuun ja siitä ei edes halua vierottua irti. Seuraavaa seikkailua odotellessa!

Urheilua seuraava, joka kesä kesäkuntoon tähtäävä ja jolla myös extreme-lajit ovat lähellä sydäntä. Somen suurkuluttaja, elektroniikkahärpäkkeiden suuri ystävä, sekä musadiggari. Harvoin lähtee minnekään ilman kameraa. Paatunut kahviholisti. Juo jokaista postausta tehdessään luultavasti vähintään kaksi kuppia kahvia.

Post a Comment